Piyano Virtüözü Şevki Karayel - Vedat Kosal Anısına

Tarihler: 03 Haziran 2013 Pazartesi ~ 03 Haziran 2013 Pazartesi 19:00

Yer: Yıldız Üniversitesi

Ücret: Ücretsiz

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 3, 2013 ~ Haz 3, 2013

Uzun yıllardan beri ülkemizi yurtdışında başarılı bir şekilde temsil eden Şevki Karayel, Türkiye’nin en yetkin piyanistlerinden biri olan Vedat Kosal’ın sonsuzluğa uğurlanışının 12. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen anma programı kapsamında 3 Haziran’da Yıldız Üniversitesi’nde konser verecek.

Dünyaca ünlü piyanist Şevki Karayel, 3 Haziran Pazartesi günü dünyanın ve Avrupa’nın yakından tanıdığı Steinway sanatçısı usta müzisyen Vedat Kosal anısına, saat 19.00’da Yıldız Üniversitesi’nde ücretsiz düzenlenecek konserle sanatseverlerle buluşacak.

5 yaşında piyano çalmaya başlayan ve başta Almanya ve Türkiye olmak üzere, İtalya, Hollanda, Avusturya ve Mısır’da pek çok konser veren piyano virtüözü Şevki Karayel, “Yeni nesil müzisyenlere ve bestecilere yol gösteren ve ilham veren bir ustanın izinde ilerlemekten büyük bir onur duyuyorum. Bu nedenle ülkemizde Vedat Kosal gibi Barok'tan modern müziğe kadar her devri kapsayan ayrıcalıklı eserler yaratacak, Türkiye’de ve dünya çapında birçok ilke imza atacak yeni piyano virtüözleri yetiştirmek umuduyla, düzenlenen anma programında Vedat Kosal anısına konser vereceğim için çok mutluyum” dedi.

Çalışmalarına Türkiye’de devam etme kararı alan Karayel, 2013 sonbaharında İstanbul’da bir piyano okulu açmayı planlıyor. “Çoğunu eğitmenlikle geçirdiğim 20 yıl boyunca Almanya’da edindiğim tecrübelerimi Türkiye'ye aktarmak, müzik altyapısına sahip, klasik müzikten zevk alan, klasik müziği hayatının bir parçası haline getirmek isteyen kitleler, bireyler yetiştirmek istiyorum. Aynı zamanda yetenekli gençlere yol gösterip müzik alanında çalışmalarını sürdüren yeni kuşakların da önünü açmayı hedefliyorum” diyen Karayel, yakın zamanda açmayı planladığı piyano okuluna her yaştan müzikseveri kabul edecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT