Rabia Dilaveroğlu - Resim Sergisi

Tarihler: 19 Mayıs 2012 Cumartesi ~ 31 Mayıs 2012 Perşembe

Yer: Bahariye Sanat Galerisi

Adres: Caferağa Mah. Kadife Sok. No:1/1 Kadıköy İstanbul İstanbul

Telefon: 0216 414 55 06

Paylaş:

1 Yorum:

istanbul.net.tr May 19, 2012 ~ May 31, 2012

Rabia Dilaveroğlu eserlerini oluştururken amacı, kişinin iç dünyasını aktarmaktır. Soyut etkiler imgeler kullanılmıştır. Soyut imgeler, resmi daha zengin ve anlamlı bir noktaya taşımaktadır. Kendini düşünsel ve sezgisel bir ifade olarak ortaya koymaktadır. Kendi düşünsel ve sezgisel dünyasında şekillendirdiği biçimleri, çalışmalarına aktarırken bunların soyut, dinamik ve güçlü veriler olacağını görebilen sanatçı, zoru başarmanın yolunda ilerlemektedir.

Rabia Dilaveroğlu Bahariye Sanat Galerisi’nde gerçekleştireceği sergisinde portreler yer vermektedir. Sanatçı sanat anlayışı ile ilgili şunları söylemektedir:

‘Karşımızdakini anlayıp onunla iletişime geçmenin tek yolu yüzümüz olmasa da yüzümüz üzerindeki gözlerimiz bambaşka bir öneme sahiptir. Gözlerimiz dünyayı, renkleri görmemize yaramasının yanında ruhumuza açılan tek kapıdır. Gerçekliği görmemizi sağladığı gibi ruhumuzu ve ruhumuzun derinliklerini görmemizi de sağlamaktadır. Geçmişten günümüze pek çok ressam portre yapmıştır. “Bir portre, hiçbir zaman sadece bir portre değildir; onu aşan bir şeydir. Görsel sanatlar, imgeleştirmeler yoluyla, çağının ruhu, eğilimi ve problemleriyle yoğurulan insanın iç hissedişini, duyumunu, duygu ve düşüncelerini, evren algısını da görsel olarak dile getirir.”4Portre bu sayede önemini her zaman hissettirmektedir.’

Büyük cesaret ve özverilerinizi şimdiden tebrik ediyorum.Hayırlı olması temennilerimle.
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT