Recep Çiftci - Olmak İçin Ölmek

Tarihler: 26 Nisan 2012 Perşembe ~ 16 Mayıs 2012 Çarşamba

Yer: İstanbul Modern Sanatlar Galerisi

Adres: Barbaros Bulvarı No: 113/B Balmumcu 34349 İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 288 48 48

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 26, 2012 ~ May 16, 2012

Kadın, Tasavvuf, Ölüm Ve Allah Aşkı Üzerine Bir Sergi

Sanat büyük bir inceliktir. Resmetmek, şekil vermek, işlemek yaratıcılığın tanrısal unsurlarıdır. Sanatla yoğrulmuş ve devam eden bir yaşam öyküsüne sahip ressam ve heykeltıraş Recep Çiftci, ‘Olmak için Ölmek’ yeni sergisiyle İstanbul Modern Sanatlar Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor. Hıristiyan, Musevi ve Müslüman mezar taşı motiflerini ve ölümü ilk kez yoğun olarak işleyen Ressam Çiftci’nin, ‘Olmak için Ölmek’ sergisinde gerçek tabutlardan kristal mezar taşlarına rastlamak mümkün. Ölüm, doğum ve Allah aşkı temalarının yer aldığı Recep Çiftci’nin ‘Olmak için Ölmek’ adlı sergisini 26 Nisan – 16 Mayıs tarihleri arasında isteyen herkes IMSG’de gezip, görebilecek.

Doğum Bir Başlangıç, Ölüm de Bir Son Değil
Manevi yolculuğu sırasında, tasavvufla derinden ilgilenen sanatçı “Olmak için Ölmek” isimli sergisinde; soyut manalar üzerine kurulu somut çalışmalarını sunuyor. Üç bölümden oluşan sergide ölüm, doğum ve Allah aşkı temaları yer alıyor. “Nü”lerden oluşan bölümde; doğumun bir başlangıç, ölümünde bir son olmadığı anlatılıyor. Kadının, doğurganlığıyla hayat veren olarak, erkeğe göre manevi değerinin yüksekliğini anlatan Çiftci, eserlerinde kadın öğesine sıkça yer veriyor.

Altın Sikkeli Kristalden Mezar Taşları Görülmeye Değer
Farklı renkte konuların ustaca ve zekice hazırlandığı ‘Olmak için Ölmek’ adlı sergide erenleri simgeleyen altın sikkelerin süslediği kristalden mezar taşları görülebilecek. Hıristiyan, Musevi ve Müslüman mezar taşı motiflerine yer veren ve ölümü ilk kez yoğun olarak işleyen Ressam Çiftci; şunları söyledi: “Gönül kuşunu anlatmak amacıyla üzerinde “Allah” yazılı gerçek bir tabut sergide yer alacak. Tabutun içerisinde ise canlı bir kuşun içinde olduğu kafes var. Ruhun Öz’ü ile buluşma isteği ve çırpınışını göreceğiz o kuşta...”

Ressam Çiftci; Fransız tarihinde, kralların taç taktıkları yer olarak bilinen Reims’te bugüne kadar üç sergi açarak 50’ye yakın eserini sanatseverlerin beğenisine sundu. Daha önce de “Akışta Olmak” ve “Saklı” isimli resim sergileri düzenleyen Çiftci, üçüncü sergisi olan “Olmak için Ölmek” görülmeye değer nitelikte.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT