Renklerin Ahengi Türk Dünyası Resim Sergisi

Tarihler: 16 Ağustos 2014 Cumartesi ~ 30 Ağustos 2014 Cumartesi

Yer: Dolmabahçe Sanat Galerisi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 16, 2014 ~ Ağu 30, 2014

TÜRKSOY’un Türk dünyası sanatçılarını bir araya getirdiği geleneksel karma resim sergisine bu yıl Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi ev sahipliği yapıyor. 19 ülke ve 45 sanatçının yer aldığı sergide Türk dünyasının özgün temaları, renklerin ahengiyle bir araya geliyor.

1997 yılından bu yana aralıksız devam eden TÜRKSOY Ressamlar Buluşmaları ile 16 farklı ülkeden 300'e yakın sanatçıyı bir araya getiren TÜRKSOY, Türk dünyasının kültürel zenginliklerini yansıtan eşsiz bir koleksiyonun oluşmasına vesile olmuştur. Geçen yirmi yıl içerisinde New York’dan, Tahran’a, Floransa’dan Rabat’a kadar binlerce kilometre yol kat ederek, 27 farklı ülke ve 100’e yakın şehri dolaşan bu eserler, Türk kültürünü farklı bir pencereden sanatseverlere sunmak üzere ilk kez İstanbul'da.

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Sarayları işbirliğinde gerçekleştirilecek olan «Renklerin Ahengi» isimli özel sergi, 16-30 Ağustos 2014 tarihleri arasında, İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisinde ziyaretçilerini ağırlayacak. TÜRKSOY koleksiyonunda yer alan 2000’i aşkın tablodan seçilmiş 80 eserden oluşan koleksiyonda yer alan pek çok eser ilk kez sergilenecek.

Türkiye’nin en prestijli sergi salonlarından biri olan İstanbul Dolmabahçe Sanat Galerisinin ev sahipliği yapacağı sergide, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Kazakistan, Gagavuzya (Moldova), Kırgızistan, Türkiye, Türkmenistan, Irak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Özbekistan ve Rusya Federasyonunun özerk cumhuriyetlerinden olan Başkurdistan, Kırım, Kemerovo Bölgesi, Tataristan, Saha (Yakutistan), Tıva, Hakasya, ve Çuvaşistan’dan 45 sanatçının eserleri yer alıyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT