Ruzin Gerçin (1929 - 2011) - Suluboya Sergisi

Tarihler: 18 Eylül 2012 Salı ~ 12 Ekim 2012 Cuma

Yer: Galeri Selvin

Adres: Arnavutköy Dere Sok. No:3 Arnavutköy Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0212.263 74 81

Web: http://www.galeriselvin.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 18, 2012 ~ Eki 12, 2012

Galeri Selvin yeni sezona, suluboya sanatının duayenlerinden geçtiğimiz yıl yaşamını yitiren suluboya sanatçısı Ruzin Gerçin ile başlıyor.

Ruzin Gerçin, 1945 Kandilli Kız Lisesi, 1950 Devlet Güzel Sanatlar Akademisi İç Mimari Bölümü’nü bitirdi. Öğrenciliği sırasında Edip Hakkı Köseoğlu ile galeride, Bursalı Şefik ile Cour de Soir çalışmalarında, Vedat Ar-İsmail Hakkı Oygar-Sadi Diren ile seramik uygulamalarında bulundu. Aynı yıllarda İzmir Fuarı'nda çalıştı. Bir süre afiş, grafik-resim ve seramik çalışmaları yaptı.1953-1954 Seramik hocası Vedat Ar ile birlikte projelerini hazırlayıp gerçekleştirdiği Kalkınan Türkiye sergisine katıldı.

1954 İlk sanat atölyesini Beyoğlu'nda açtı.1955-1957 Resim öğretmenliği yaptı. 1957 Resim ve seramik çalışmalarını birlikte sergilemeye başladı. 1958 İstanbul Belediyesi Sanat Müşaviri oldu. Dekorasyon projeleri, panolar, festival çalışmaları, İstanbul sergi komiserliği gibi faaliyetlerde bulundu. 1958-1978 İstanbul Belediyesi Beyoğlu ve Taksim Sanat Galerileri' ni yönetti.

57 kişisel sergi gerçekleştirdi ve çok sayıda karma sergiye katıldı.

Cape Town Şehir Müzesi, Hamburg Rolf Itaalander Müzesi, Avusturya Innsbruck Bregenz Museum, Avusturya Innsbruck Troller Landes Museum, İstanbul-Ankara-İzmir Resim Heykel Müzeleri, Bolu-Çorum Güzel Sanatlar Galerileri, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Kültür Bakanlığı, İş Bankası, Ziraat Bankası, Garanti Bankası, Akbank, Sümerbank, Başbakanlık ve özel koleksiyonlar suluboya ve seramik eserlerinin bulunduğu müze ve koleksiyonlardır.

18 Eylül – 12 Ekim tarihleri arasında Ruzin Gerçin’in eserlerinden oluşan suluboya sergisini Galeri Selvin’de görebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT