Şekerbank Açıkekran’da “Çizgiler Ve Kaçışlar”

Tarihler: 16 Temmuz 2014 Çarşamba ~ 12 Eylül 2014 Cuma

Yer: Şekerbank

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 16, 2014 ~ Eyl 12, 2014

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi, yaz aylarında sanatseverleri, görsel sanatlarla müzik ve işitsel sanatlar arasındaki etkileşime vurgu yapan özel bir video seçkisiyle buluşturuyor. Ali Akay küratörlüğünde Haluk Akakçe, Christelle Familiari, Ali Emir Tapan ve Seza Paker’in eserlerini bir araya getiren“Çizgiler ve Kaçışlar” başlıklı sergi kapsamında, Haluk Akakçe’nin "Shadow Machine" başlıklı video çalışması ayrıca Şekerbank’ın Türkiye genelindeki 9 şubesinde özel monitörler aracılığıyla izlenebilecek.
“Çizgiler ve Kaçışlar” 16 Temmuz-12 Eylül tarihleri arasında devam edecek.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi bu kez karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Haluk Akakçe, Christelle Familiari, Ali Emir Tapan ve Seza Paker’in, zaman algısını “oluş” kavramı ile birlikte irdeleyen çalışmaları, aynı zamanda, ses, müzik ve görüntü arasındaki ince gerilimi yansıtıyor.

Görsel sanatların müzik, ses ve sessizlikle kurduğu ilişkiyi merkezine oturtan sergi kapsamında, Haluk Akakçe’nin animasyonuna eşlik eden vals ve Seza Paker’in görsel dünyasına eşlik eden Elle Fitzgerald vokali ile galeri mekanı izleyicilere disiplinler arası etkileşimi deneyimleyecekleri bir alan sunuyor. Christelle Familiari’nin sessizlik ve geçişlilik üzerine kurguladığı video ve Ali Emir Tapan’ın bir orkestra provasına gönderme yapan “Prova” başlıklı çalışması, kullandığı metaforlarla sergiyi tamamlıyor.

Şekerbank Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’nde 12 Eylül tarihine kadar görülebilecek sergi, pazar ve pazartesi günleri hariç her gün sanatseverlerle buluşacak. Haluk Akakçe’nin aykırı olan imajların yan yanalığından oluşturduğu heterojen kompozisyonlarları vals eşliğinde sunan ve modern dünyaya gönderme yapan "Shadow Machine" başlıklı yapıtı, Teşvikiye’deki Açıkekran Yeni Medya Sanatları Galerisi’yle eş zamanlı olarak, özel tasarlanmış monitörler aracılığıyla Şekerbank’ın İstanbul Feneryolu, Ankara Küçükesat ve Çankaya, Tekirdağ Alpullu, Ordu, İzmir, Bodrum, Mardin ve Edirne olmak üzere 9 şubesinde 24 saat izlenebilecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT