Sezin Aksoy – Transmutasyon

Tarihler: 10 Nisan 2012 Salı ~ 28 Nisan 2012 Cumartesi

Yer: Chalabi Art Gallery

Adres: Mim Kemal Öke Caddesi No:17, Nişantaşı İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 291 39 09

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 10, 2012 ~ Nis 28, 2012

Rakamlar, tılsımlar ve durmaksızın değişim; Sezin Aksoy’un Transmutasyon sergisi 5 Nisan'da Cahalabi Art, Gallery’de...

Genç ressam Sezin Aksoy’un bir heykeli ile resimlerinden oluşan eserlerin sergileneceği “Transmutasyon” adlı kişisel sergisi 5 Nisan'da Nişantaşı Chalabi Art Gallery’de sanatseverlerle buluşuyor.

Ekavart Galerisi'nde “Transformasyon” isimli kişisel sergisinde “insanların hayvanlara dönüşümünü” ele alan Aksoy, bu kez “Transmutasyon” sergisiyle “doğanın bütün üyelerinin yasam içinde oluşturdukları değişimi ve bireylerin bu dönüşüme bakış açılarını” anlatıyor. Önceki serginin devamı olarak da nitelenebilecek “Transmutasyon” sergisinde değişim ve dönüşüm bu sefer daha derinlikli bir bakışla işleniyor.

Dönüşmüş tavşanlar, numeroloji ve tılsımlar

Chalabi Art Gallery’de izleyicilerle buluşacak sergideki en dikkat çekici eserlerden biri rengârenk plastik kapaklardan oluşan kürküyle transmutasyona uğramış bir tavşan heykeli. Alçı ve strafordan oluşan tavşanın kürkünü oluşturmak için Aksoy yüzlerce ambalaj kapağı toplamış. Bunların teker teker alçıyla heykelin üstüne yapıştırılmasıyla da dönüşüme uğrayan bu tavşan ortaya çıkmış.

İki katlı sergileme alanına sahip olan Chalabi Art Gallery’nin ilk katında sanatçının tuval üzerine akrilik ve yağlı boya tekniğiyle çalıştığı mutasyona uğramış doğa betimlemeleri yer alacak. İkinci katta ise rakamların tılsımından yola çıkarak yarattığı kolajlar sergileniyor. Numeroloji ile bağlantılı olarak bu eserlerde rakamların tılsımları ve bunların doğadaki yansımaları işleniyor.

ABD'de aldığı finans eğitimi ve sonrasındaki bankacılık kariyerini noktalayıp sanatsal çalışmalara yönelen genç ressam Aksoy, uzun süredir hazırlandığı bu sergi için bir de kitaba imza attı. Aksoy’un sergide yer alan kolaj çalışmalarının ve bunlara bağlı şiirlerinin yer aldığı kitabı 28 Nisan'a kadar Chalabi Art Gallery’de görülebilecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT