Sibel Horada - Yangın Mahalli Urban Wildfire

Tarihler: 01 Eylül 2012 Cumartesi ~ 08 Eylül 2012 Cumartesi

Yer: Daire

Adres: Boğazkesen Cad No:65D Tophane İstanbul

Telefon: 0212 252 52 59

Web: http://www.dairesanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 1, 2012 ~ Eyl 8, 2012

Daire, 7-30 Haziran tarihleri arasında Sibel Horada’nın seyirciyle etkileşimli olarak gelişecek ilk kişisel sergisi “Yangın Mahalli”ne ev sahipliği yapıyor.

Sürece vurgu yapan işleriyle tanınan Sibel Horada, daha önceki işlerinde de zamanın getirdiği dönüşümü süreklilik ve sürecin kesintiye uğrayışı ekseninde sanatsal olarak tanımlamıştı. İşleri arasında yerinden edilmiş yaşlı bir ağacın kalıntılarını sergi alanına taşıyarak sembolik de olsa tekrar geri getirdiği “Hiç Var Olmamış Gibi” isimli yerleştirme ile 2002 yılından beri üzerinde çalıştığı ve hayatının sonuna dek devam ettirmeyi planladığı, kendi dökülen saçlarından oluşan “Sürerli Anıt” yer almaktadır.

Daire’de gerçekleşen son sergisi Yangın Mahalli’nde ise; sanatçı içinde yaşadığımız şehrin yangın ve göçlerle şekillenen geçmişini günümüzle ilişkilendirirken, yangını kökten bir dönüşüm anı olarak ele alıyor; arşiv araştırmaları, tanıklıklar ve yakın dönemin arkeolojisi yoluyla anıları yoklayarak şehirlerin, kültürlerin ve kimliklerin iç içe geçmiş belleklerinden göçebe bir anlatı çıkarmayı hedefliyor.

Galerinin ön salonunda yangınla ilgili bir yerleştirme bulunuyor. Çalışma odasına dönüşmüş olan arka salonda ise yaklaşık 4 hafta boyunca araştırmalarına devam edecek olan Horada, sergiyi gezenlerin paylaşımlarından ve izleyicilerin etkileşimlerinden de beslenen bir günlük tutarak bu süreci belgeleyecek. Sergi boyunca toplanan anılardan oluşturulacak olan yangın günlükleri, 4 Eylül’de gerçekleştirilecek olan kapanış etkinliği ile izleyicilerle paylaşılacak.

“Yangın Mahalli”, 7-30 Haziran ve 1-8 Eylül tarihlerinde, Salı-Cumartesi 11.00-19.00 arası Daire’de görülebilir.

Kapanış Etkinliği: 4 Eylül Salı - 18.30

www.dairesanat.com
info@dairesanat.com

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT