Slinkachu - Global Model Village

Tarihler: 05 Kasım 2013 Salı ~ 09 Kasım 2013 Cumartesi

Yer: Hallarts

Adres: Harbiye Mah. Teşvikiye Cad. / The Sofa Otel Şişli İstanbul

Telefon: 0212 368 18 18

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2013 ~ Kas 9, 2013

Enstalasyon sanatçısı Slinkachu ilk kez İstanbul’a geliyor. Sanatçı Andipa Gallery’de gerçekleşen 3 solo sergiden sonra 4. solo sergisi ve kente özel yerleştirmeleri ile İstanbul’da!

Andipa Gallery ve The Sofa Hotel işbirliği ile Contemporary Istanbul etkinlikleri kapsamında düzenlenen enstalasyon sanatçısı ”Slinkachu” Sergisi Hallarts, The Sofa Hotel’de Açıldı!

Hallarts, Kasım ayında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Contemporary Istanbul ile eş zamanlı olarak fuarın etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Slinkachu Global Model Village” sergisi 2 Kasım Cumartesi günü gerçekleşen kokteyl ile açıldı. Londra merkezli Andipa Galeri işbirliği ile düzenlenen sergi 9 Kasım’a kadar görülebilecek. Hallarts, The Sofa Hotel’de düzenlenen açılış kokteyline cemiyet ve sanat dünyasının önemli isimleri katıldı.

2006 yılında alamet-i farikası haline Little People Project’i yapan Slinkachu, bu tarihten itibaren sokağı ve şehir hayatını kullanarak ürettiği projelerle uluslararası üne ulaştı. Dünyanın önemli şehirlerinde minyatür enstalasyonlar yapan Londralı sanatçı Slinkachu, "The Global Model Village" projesinde ölçekler ile oynuyor. Gerçek hayatta dikkat etmediğimiz sokak kenarları, kaldırım taşları hatta dikenli teller sete dönüşüyor. Proje metropollerde yaşayan milyonların ortak paydaları; umut ve drama, yalnızlık, mizah üzerine odaklanıyor.

Slinkachu, “küçük insan” figürlerini sosyolojik, politik ve kötü ekonomik koşullarını anlatmak için New York’tan, Pekin’e Moskova’dan Cape Town ve Londra’ya gerçek kent yaşamı içerisinde kullanıyor. Figürlerin boyutu ve dış çevrede bırakılışı normalde bakmadığımız yerlerde beklenmeyeni bulmamızı istiyor. Slinkachu bu minik insanları fotoğrafladıktan sonra çetin şehir sokaklarında, şehrin baş döndürücü hareketi içerisinde kaderlerine terk ediyor. Figürler onları bulanları günlük şehir deneyime yeni bir perspektiften bakmaya teşvik ediyor. Fotoğraf işleri dökümante etmeye yarayan bir araç haline geliyor.

9 Kasım’a kadar Hallarts’da görülebilecek Global Model Village sergisi uluslararası işlerin geniş bir seçkisini sunuyor. Sergi, serinin 9 işinden; limitli edisyon baskı ve enstalasyonlardan oluşuyor.

Andipa Gallery kurucusu Acoris Andipa “Slinkachu dünyanın ön önemli şehirlerinde işlerini üretiyor, ilk defa bir solo sergi ile İstanbul’da olmasından dolayı çok heyecanlıyız. Global Model Village Sergisi ve Contemporary Istanbul ile paralel olarak ilk defa İstanbul’a özel yerleştirmeler yapmak üzere 6-7 Kasım’da şehirde olacak. Sanatçı bu sefer de İstanbul’u küçük insanların büyük kenti haline getirecek.” şeklinde konuştu.

Sanatçının işleri aynı zamanda 7-10 Kasım tarihleri arasında Contemporary Istanbul’da Andipa Gallery – Stand No. IKM 105’da görülebilecek.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT