The Built Environment Lower East Side İstanbul’da

Tarihler: 19 Eylül 2014 Cuma ~ 02 Kasım 2014 Pazar

Yer: Mixer Arts

Adres: Boğazkesen Cad. No:45 Bodrum Kat Tophane Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 19, 2014 ~ Kas 2, 2014

Mixer yeni sezonda işleri İstanbul’da daha önce gösterilmemiş olan dokuz uluslararası sanatçıyı bir araya getiren The Built Environment projesini sunmaktan mutluluk duyar. Fotoğraf, resim, kolaj, baskı heykel ve video gibi tekniklerle işlerini üreten bu sanatçıların bazıları, İstanbul’un sosyal ve kentsel özelliklerine göndermeler yapan mekana özgü işler ortaya koyuyor. Mixer’in Tophane’deki galeri mekanında, 19 Eylül – 02 Kasım tarihleri arasında izleyiciyle buluşacak olanThe Built Environment, inşa edilmiş alanları kentsel topografya bakımından ele alarak, çevremizin düzen ve yapısının hayatlarımızda nasıl bir kaybolmuşluk, yüzleşme, ve hatta anksiyeteye yol açabildiğini irdeliyor.

The Built Environment, günlük yaşamlarımızın ve sanatçıların üretimlerinin etrafımızı saran çevre ve bu çevreyi yönlendiren bilgi sistemleri, yapılar ve çevresel kontrol tarafından ne şekilde sınırlandırıldığını inceliyor. Sergiye katılan dokuz sanatçı, günümüz çevresinin mimari biçim ve sanatsal obje düşünceleriyle nasıl kesiştiğini ve bu kesişim noktalarının sosyal manipülasyon, organizasyon ve bilginin yayılmasına ilişkin sistemlerle olan ilişkisini sorguluyor. Sanatçılar zaman zaman kaideleri bozmayı başararak etrafımızda olan biteni gözler önüne seriyor. Hem sakini oldukları hem de çalıştıkları New York Manhattan’daki Lower East Side (LES) bölgesini ufuk açıcı projeleri için bir platform olarak kullanan bu sanatçılar ve The Built Environment projesi, LES’i mesken edinmiş yaratıcı oluşumların yaklaşım ve enerjisini İstanbul Tophane’ye taşıyor.

Sergiye katılacak sanatçılar arasında, işleri The Metropolitan Museum of Art ve Whitney Museum of American Art’ın koleksiyonunda yer alan Erica Baum fotoğrafı dil ile sanat arasında antropolojik bir ifade yöntemi olarak kullanırken, Frieze New York 2012’ye katılan Josh Tonsfeldtmekana özgü işlerini buluntu nesnelerle oluşturuyor. 2014’teki LISTE (Basel) fuarında Simone Subal Gallery’nin temsil ettiği Frank Heath, posta sistemi ve gazete dağıtımı gibi toplum hayatını düzenleyen sistemleri sanatının temel parçası haline getirirken, aynı galeriyle çalışan Anna K.E.bu sergiye ve Mixer’in galeri alanına göre yeniden yorumlanmış bir iş ile izleyicinin karşısına çıkıyor. Sanatçılar arasında, çağdaş sanatın duygular ve estetik olgusuyla olan ilişkisini incelediği işlerinden biri Whitney Museum of American Art’ta sergilenen Robin Cameron da yer alıyor.

Sosyal ve kültürel farklılıklarına rağmen Lower East Side ve Tophane’nin ortak noktası, süregelen bir değişim ve sosyal hareketliliğin merkezi olmaları. Mixer’in kariyerinin başındaki sanatçıları desteklemek ve bulunduğu çevrede uluslararası bağlar yaratmak misyonlarına paralel olarak, proje kapsamında atölye, işbirliği, panel ve sohbetlerin bulunduğu paralel etkinlikler düzenleniyor. 16 Eylül haftasında Mixer’in ArtLab programının konuğu olacak olan ve sergide mekana özgü işleri yer alan Josh Tonsfeldt, etrafımızı saran “built environment”ın kullanım sonrası kalıntılar olarak insan hayatına tekrar hediye ettiği buluntularla oluşturduğu işlerini ortaya koyarken yaşadığı süreci ve sanat pratiğini izleyiciye açıyor. 20 Eylül’deki sanatçı konuşmasında, sergiye enstalasyon ve video işleriyle katılacak olan Anna K.E., Gürcistan’daki bale kariyerinden beslenen sanatında alan, hareket ve maddenin doğal formu arasında kurduğu ilişkiyi farklı medyumlar aracılığıyla nasıl yansıttığına değiniyor. 17 Eylül’de ise sergi sanatçılarından Carol Szymanski ve Robin Cameron’un yanında sanat pratiğini İstanbul’da gerçekleştiren iki Mixer sanatçısının konuşmacı olarak katılacağı, New York ve İstanbul’da sanatçı olarak var olmak ve bu iki sanat dünyasının benzeşen ve ayrışan dinamikleri hakkında izleyiciye açık bir tartışma düzenleniyor. Ekim ayında da devam edecek olan paralel etkinliklerle, Mixer’in The Built Environment projesi, kesişen ve birbiriyle etkileşen kültürlerdeki dönüşümün zenginleştirdiği fikir ve temsillere ev sahipliği yaparken, sanatçılar için deneyimlerini birbirleriyle, sanatseverlerle ve Mixer’in bulunduğu mahalle sakinleriyle de paylaşabilecekleri bir ortam oluşturuyor.

Projenin küratörlüğünü, kendisi de New York’ta yaşayan ve Sotheby’s Institute of Art ile Columbia University Barnard College’da eğitim veren ve 2015’te yayınlanacak olan Performa 13’ün kitabının editörlüğünü yapan sanat tarihçi, yazar ve küratör Kathleen Madden üstleniyor.

Açılış: 19 Eylül 2014 Cuma, 18:00

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT