Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO)

Tarihler: 02 Eylül 2013 Pazartesi ~ 02 Eylül 2013 Pazartesi

Yer: Aya İrini Müzesi

Adres: Topkapı Sarayı 1. Avlu Sultanahmet Fatih İstanbul

Telefon: 0212 528 45 00

Faks: 0212 512 54 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 2, 2013 ~ Eyl 2, 2013

Sabancı Vakfı’nın Beş Yıldır Desteklediği Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Aya İrini’de İstanbullu Sanatseverlerle Buluşuyor

Şef Cem Mansur Yönetimindeki Tugfo, Ünlü Keman Virtüözü Shlomo Mıntz Ve Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası İle Aynı Sahneyi Paylaşacak

Konserin Finalinde, Yaklaşık 150 Kişiden Oluşan Dev Gençlik Orkestrası, Barışın Sesini Müzikle Duyuracak

Sabancı Vakfı’nın 2009 yılından bu yana desteklediği, Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) çatısı altında faaliyet gösteren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası (TUGFO), Şef Cem Mansur yönetiminde sahneye çıkıyor.

TUGFO, yurt dışı turnesi kapsamında dünyanın önde gelen orkestralarının davet edildiği İtalya’daki festivaller ve konserleri öncesi 2 Eylül Pazartesi akşamı Aya İrini’nin büyülü atmosferinde sahne alacak. Konsere, günümüzün en önemli keman virtüözlerinden Shlomo Mintz ve Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Mehmet Selim Baki’nin kurduğu Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası katılacak.

Sabancı Vakfı Genel Müdürü Zerrin Koyunsağan TUGFO’ya verdikleri desteğe ilişkin yaptığı açıklamada, “Sabancı Vakfı olarak, 5 yıldır desteklediğimiz Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, kültürel çeşitliliği ve çok sesliliği öne çıkaran bir proje. Ülkemizi uluslararası çapta tanıtan orkestrada, çok sesli düşünme becerisine sahip, başarılı müzisyenlerin yetişmesine destek vererek gençlerin yanında olmaktan son derece mutluyuz. Ayrıca bu yıl aynı sahneyi paylaşacak olan TUGFO ve Sabancı Vakfı Fark Yaratan’ı Mehmet Selim Baki’nin kurduğu Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası birlikteliği, Sabancı Vakfı’nın desteklediği projeler arasında oluşan sinerjinin başarılı bir örneği olacak” dedi.

Şef Cem Mansur ise, “Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, müzik eğitimi alan, sanata gönül vermiş gençlerimize yeni olanaklar sunmak, yeteneklerini keşfetmelerini, ulusal ve uluslararası arenada bir orkestrada çalma tecrübesi elde etmelerini sağlamayı amaçlıyor. Gençlerin dünyaca ünlü isimlerle birlikte Avrupa’nın önde gelen konser salonlarında çalması, kendilerine olan inançlarını ve güvenlerini de tam anlamıyla körüklüyor. Gençler, verecekleri konserler ile çok sesli evrensel müziğin ülkemiz gençliği tarafından da profesyonelce icra edilebileceğini gösterecekler” dedi.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, Aya İrini’de unutulmaz bir geceye imza atacak
Aya İrini’de 2 Eylül Pazartesi akşamı, Shlomo Mintz ile ilk olarak Beethoven’ın Keman Konçertosu’nu seslendirecek olan orkestra; Rossini, Verdi ve Kodaly’den eserlerle konsere devam edecek. Bu etkileyici gecede TUGFO’ya, barışın sesini müzikle duyurmak  üzere Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası da katılacak. Konserin sonunda 150 kişiden oluşacak dev gençlik orkestrası, geceye damgasını vuracak.

Barış İçin Müzik Vakfı Çocuk Orkestrası’nın kurucusu Mimar Mehmet Selim Baki, toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla yaptığı çalışmalarından dolayı 2010 yılında Sabancı Vakfı’nın Fark Yaratan’ı seçilmişti. Mehmet Selim Baki, Edirnekapı’da “Barış İçin Müzik Vakfı” çatısı altında oluşturduğu orkestra ile bugüne kadar, imkanları sınırlı binlerce çocuğa, ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırdı.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası Hakkında
Uluslararası orkestralarla ve festivallerle işbirliği halinde olan TUGFO, Türkiye ve yurtdışındaki 14 farklı konservatuardan başvuru yapan yaklaşık 400 genç müzisyen arasından sınavla seçilen 80 öğrenciden oluşuyor. Orkestra, farklı kültürlerden gençlerle çok sesli evrensel müzik çatısı altında ortak çalışmalar yaparak; Türkiye’deki genç müzisyenlerin özgüvenlerini artırmak, uluslararası düzeydeki en yüksek yorumları  dünyanın önde gelen  sahnelerinde tanıtmak ve müziğin sihrini paylaşmayı hedefliyor.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!
Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT