Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturmak, ülkemizin aşçıları ile dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasıdır.
Tüm Aşçılar Federasyonu'nun 2008 yılında WACS'a üyeliğinin kabul edilmesinin ardından 10.sunu gerçekleştireceğimiz festival uluslararası anlamda daha da önem kazanıyor. Dünya Şefler Birliği'nin (WACS) belirlediği standartlar çerçevesinde yapılacak yarışmalarda başarı gösteren şefler madalyaların yanı sıra dünya genelinde geçerliliği olan sertifikaların sahipleri olacaklar.
10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali, diğer adıyla Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri 15-18 Mart 2012 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek. Fuarın bu yıl ki uluslararası katılımcılarından biri de ünlü Fransız Fırını Alain Artisan Boulanger.
Türk mutfağını dünyanın diğer mutfak kültürleri ile buluşturan İstanbul Mutfak Günleri, Türk aşçılarla dünyanın önde gelen aşçıları arasında yakınlaşmayı ve karşılıklı bilgi alışverişini sağlarken, her yıl düzenlenen uluslararası bir gastronomi yarışmasına da ev sahipliği yapıyor.
22 ülke, binlerce yerli ve yabancı şef ve dünyaca ünlü jürilerin yer alacağı gastronomi festivalinde Tüm Aşçılar Federasyonu tarafından düzenlediği yarışmaya Alain Artisan Boulanger de destek verecek.
10. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivalinde Alain Artisan Boulanger Tüm Aşçılar Federasyonu standında pazara getirdiği kalite ve yeniliklerle orijinal Fransız ürünlerini görücüye çıkaracak.
Birbirinden özel ekmeklerden, tadına inanamayacağınız güzellikte kruvasanlara, farklı çeşitlerdeki pasta ve eklerden rengarenk macaronlara kadar pek çok lezzeti bir arada sunacak olan Alain, bu uluslararası fuarda Paris’i yaşamak isteyenleri bekliyor…
İstanbul’un merkezinde gerçek Fransız lezzet boşluğunu dolduran ve geleneksel yapısını modern çizgilerle birleştirmeyi başaran Alain, Aşçılar Federasyonu standında yer alarak gelen yerli ve yabancı ziyaretçilere hem görsel hem de lezzetsel bir şölen yaşatmayı planlıyor.