34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı

Tarihler: 07 Kasım 2015 Cumartesi ~ 15 Kasım 2015 Pazar

Yer: Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: E – 5 Karayolu Üzeri, Gürpınar Kavşağı Büyükçekmece İstanbul

Telefon: 0212 867 11 00

Faks: 0212 886 93 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 7, 2015 ~ Kas 15, 2015

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı Yaklaşıyor
Kuruluşumuz TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliği ile düzenlenen Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı bu yıl otuz dördüncü kez 7-15 Kasım 2015 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi-Büyükçekmece’de kapılarını açacak.

Fuarın Teması ve Onur Çizeri

Bu yıl İstanbul Kitap Fuarı’nın teması “Mizah: Hayata Gülümseyerek Bakmak” olarak belirlenmiştir. Tema kapsamında İstanbul Kitap Fuarı, yurt içinden ve yurt dışından çok değerli yazarları konuk etmeye hazırlanıyor.

Kitap Fuarları Danışma Kurulu tarafından alınan kararla karikatürist Sayın Tan Oral 34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı “Onur Çizeri” olarak belirlenmiştir. Fuar süresince Tan Oral’ın da katılımıyla çeşitli paneller ve etkinlikler düzenlenecektir. TÜYAP tarafından Onur Çizeri Tan Oral‘ın yaşamı, çalışmaları ve eserlerinden seçmelerin bulunduğu bir kitap ve bir sergi hazırlanmaktadır. Küratörlüğünü Sadık Karamustafa’nın üstlendiği Tan Oral Sergisi, fuar süresince ziyarete açık olacaktır.

Onur Konuğu Romanya: “Size Bazı Sözcükler Borçluyuz”
İstanbul Kitap Fuarı’nın bu yılki Onur Konuğu Romanya olacak. Romanya, fuarda “We owe you some words / Size bazı sözcükler borçluyuz” sloganıyla yer alacak. Bu sloganın sebebi, Romen diline Türkçe’den geçmiş pek çok sözcük bulunması ve iki dil arasındaki etkileşim. Romanya, hazırladığı etkinlik programıyla iki ülkenin dili, edebiyatı, kültürü, yazarları ve yayıncıları arasında köprü kuracak.

Fuarın ilk 4 günü (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında Romanya ülke standında Romanya edebiyatı ve kültürü tüm renkleriyle yer bulacak. Fuarda, Onur Konuğu etkinlikleri kapsamında söyleşi, panel, şiir dinletileri, müzik dinletisi, yayıncılarla profesyonel buluşmalar ve çocuk etkinlikleri düzenlenecek.

Dört gün süresince Romanya’nın önde gelen yazarları İstanbul Kitap Fuarı’nda okurlarıyla bir araya gelecek. Romanya, aralarında Matei Visniec, Dumitru Tepeneag, Mircea Dinescu, Dan Lungu, Octavian Soviany, Carmen Muşat, Daniel Cristea-Enache, Florin Bican gibi çok değerli yazarların da olduğu bir programla fuar ziyaretçileriyle buluşacak.

Sarah Jio İstanbul Kitap Fuarı’nda
Birçok eseri New York Times çok satanlar listesinde yer alan Sarah Jio, özellikle romantik aşk romanları ile tanınmaktadır. Son kitabı Agapi Ölümsüz Aşk ile çok ses getiren yazarın eserleri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 27 ülkede yayınlanmaktadır. Türkiye’de de geniş bir okuyucu kitlesine sahip olan Sarah Jio, İstanbul Kitap Fuarı’nda Pena Yayınları’nın konuğu olarak okurlarıyla buluşacak.

İstanbul Kitap Fuarı, Romanyalı yazarların ve Sarah Jio’nun yanı sıra yurt dışından Vassilis Papatheodorou, Yannis Kalpouzos, Manuel Vilas gibi değerli yazarları ve şairleri de konuk edecek.

Mutfak: “Yemek ve Kitap Buluşmaları”

Geçtiğimiz yıl ilki düzenlenen “Mutfak: Yemek ve Kitap Buluşmaları”, fuarın ilk 4 günü boyunca (7-10 Kasım) açık olacak Uluslararası Salon kapsamında gerçekleşecek. Yemek yazarlarının interaktif yemek sunumları yapacakları ve söyleşecekleri Mutfak’ın programı çok yakında açıklanacak. Bu yıl, aralarında Ebru Omurcalı, Süleyman Dilsiz, Ömür Akkor, Eyüp Kemal Sevinç, Selin Kutucular, Jale Balcı, Sibel Güngör ve Nilgün Tatlı’nın da bulunduğu pek çok yemek yazarı Mutfak’ta olacak. Ayrıca Romanya’nın önemli yazarlarından Mircea Dinescu da izleyicilerine şiirsel ve gastronomik dakikalar yaşatacak.

Aziz Nesin 100 Yaşında
İstanbul Kitap Fuarı, 100. yaşını kutladığımız Aziz Nesin’i anmak üzere Nesin Vakfı ve Nesin Yayınları işbirliği ile bir program hazırlıyor. Program kapsamında Aziz Nesin’in edebi kişiliği, yaşamı ve eserleri üzerine söyleşiler, paneller gerçekleştirilecek. Aynı zamanda Aziz Nesin'i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıklarıyla daha yakından tanıtmak amacıyla, Nesin Vakfı tarafından Işın Önol küratörlüğünde hazırlanan “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” sergisi de fuar boyunca ziyaretçileri ağırlayacak.

34. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı, 25. Uluslararası İstanbul Sanat Fuarı - Artist 2015 ile eş zamanlı gerçekleşecektir.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT