8. Ulusal Aydınlatma Teknolojileri Fuar ve Kongresi

Tarihler: 14 Nisan 2011 Perşembe ~ 17 Nisan 2011 Pazar

Yer: İstanbul Fuar Merkezi

Adres: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi Yeşilköy İstanbul Yeşilköy İstanbul

Telefon: 0212 288 02 06

Web: http://www.istanbullight.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2011 ~ Nis 17, 2011

Yenilenen Konsepti ile İstanbulLight Aydınlatma Fuarı Uluslararası Bir Ticaret Platformu Olacak
Bu yıl yenilenen konsepti ile Uluslararası İstanbul Light Aydınlatma Teknolojileri Fuarı ve Kongresini 7. kez 14-17 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenliyoruz.

AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği) ve ATMK (Aydınlatma Türk Milli Komitesi ) ile ortaklaşa düzenlediğimiz fuarımızda bizler sektördeki 30 yıllık tecrübe ve birikimimizi sektörün hizmetine sunarken, ATMK “8. Ulusal Aydınlatma Kongresi’ni de fuar süresince gerçekleştirecektir.

Hem yurt içi hem de yurtdışı ziyaretçilerin yoğun ilgi göstereceği, diğer yandan aydınlatma konusunda son gelişmelerin katılımcı 200’den fazla firma tarafından sergileneceği, sektörün fikir önderlerinin düzenlenecek workshop’larda bilgi ve tecrübelerini paylaşacağı bir platforma da ev sahipliği yapacağız.

Onur ülkemiz olan İtalya’dan gelecek aydınlatma sektörü temsilcileri kendi tecrübelerini fuarın katılımcıları ve ziyaretçileri ile paylaşırken diğer yandan da ülkemizdeki üreticilerin ve akademisyenlerin bilgi ve birikimlerinden yapacakları karşılıklı görüşmeler ile faydalanmış olacaklardır.

Aydınlatma konusunda çalışmaları ve/veya ticari faaliyetleri bulunan tüm ilgili tarafların merakla beklediği fuarda hala yerinizi almadıysanız bir an önce harekete geçmenizi ve sektörde önemli bir bilgi alışverişine olanak sağlayacak bu uluslar arası platformumu değerlendirmenizi dileriz.

Aydınlatma tasarımının yaşam kalitemizdeki önemi ve aydınlatma tasarımcısı mesleğinin kabulü ile ilgili bilincin gelişmesi için etkinlikler düzenleyen PLD Türkiye dergisi, aydınlatmaya gönül verenleri Işık ve Mekan Atölye Çalışması’nda buluşturuyor. 16- 17 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek ve kaçırılmaması gereken bu atölyenin ev sahipliğini İstanbul Light Fuarı yapıyor. Her biri kendi alanlarında deneyimli üç aydınlatma tasarımcısı ve profesör Julle Oksanen, Hannu Tikka ve Virginia Cartwright tarafından yönetilecek atölye çalışmaları iki etaptan oluşuyor. Çalışmaların ilk etabı 16 Nisan Cumartesi günü konferanslarla geçiyor.

17 Nisan Pazar günü gerçekleşecek ikinci etap, 20 kişilik gruplar halinde 3 kez tekrar eden ve her biri 2 saat süren pratiğe dayalı seanslarla devam ediyor. Bu çalışmada katılımcılar ve eğitmenler ‘kontrast’, ‘renk’, ‘gölge’, ‘yansıma’, ‘gün ışığı’ gibi aydınlatma tasarımı kavram ve temelleri üzerinde tartışıyor.

Konferansın birinci oturumu, ‘’Contemporary Architecture and Light’’ başlığıyla Hannu Tikka tarafından yürütülüyor. Tampere University of Technology Mimarlık Bölümü profesörü olan Hannu Tikka, Finlandiya’nın saygın mimarlık ofisi APRT’ın ortaklarından biri. Julle Oksanen ile Light & Space Academy’i kuran Tikka’nın çalışmaları bir çok kez ödüle layık görüldü ve sergilendi. Eğitmenliğe devam eden Tikka, aynı zamanda profesyonel bir mimar olarak mesleğini sürdürüyor.

İkinci oturum, ‘’Daylight in Architecture, Themes of Light in Master Architect’s Works’’ konu başlığıyla Oregon Üniversitesi Mimarlık Bölümü profesörü Virginia Cartwright ile devam ediyor. Cartwright, 20 yılı aşkın süredir mimaride ışık üzerine çalışıyor, bu konuda araştırmalar yapıyor ve eğitim veriyor. Amerika ve Finlandiya’da gün ışığı ve suni ışık üzerine bir çok üniversitede dersler veren Cartwright, şu sıralar Finlandiyalı mimar Alvar Aalto’nun çalışmalarında bulunan aydınlatma tipolojileri üzerine bir araştırma yürütüyor.

Günün son oturumunu “Poetry and The Law of The Pragmatic Truth applied in Lighting Designer’s Toolbar 2011” başlığı ile Julle Oksanen üstleniyor. Julle Oksanen, aydınlatma tasarımcısı, armatür tasarımcısı, yazar ve bir profesör. Kendi gibi profesör olan Hannu Tikka ile birlikte “Light & Space Academy, The Finnish Mobile University”‘ni (Işık & Mekan Akademisi, Finlandiya Gezici Üniversitesi) kurdu. İkili birlikte Amerika, Çin, Rusya, Polonya, Japonya ve İngiltere gibi ülkelerde eğitimler düzenlediler.

Aydınlatma tasarımcısı olarak 20’den fazla ödüle sahip olan Julle, aynı zamanda Julle Oksanen Lighting Design tasarım ofisi kurucu ortağı olarak tüm dünyada opera binası, katedral, ofis binaları gibi bir çok başarılı projeye imza attı. iGuzzini, Louis Poulsen, Philips gibi markalara armatür tasarlayan Julle, 30′dan fazla kitap ve makale sahibi. Yeni kitabı üzerinde çalışıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT