‘Anne Bebek Çocuk’ Ürünleri Fuarı

‘Anne Bebek Çocuk’ Ürünleri Fuarı

Tarihler: 09 Ocak 2019 Çarşamba ~ 12 Ocak 2019 Cumartesi

Yer: CNR Expo

Adres: CNR Expo Fuar Merkezi Yeşilköy Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Faks: 0212 465 74 76

Web: http://www.cnrexpo.com

E Posta: info@cnrexpo.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2019 ~ Oca 12, 2019

Türkiye’nin en büyük anne, bebek, çocuk ürünleri üreticileri, distribütörleri ve alıcıları,9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında, İstanbul Fuar Merkezi - CNR Expo’da yapılacak 36’ncı Uluslararası CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı’nda buluşmaya hazırlanıyor.

CBME Türkiye’de 2019 yılı İlkbahar-Yaz Bebek Çocuk modası ile başta bebek-çocuk hazır giyim ve aksesuarları olmak üzere; araç gereç, bebek bakım ve beslenme ürünleri, mobilya ve ev tekstili, oyuncak ve bisiklet grubu ile anne ve hamile ürünlerine kadar bebek ve çocuk sektörüne ait tüm ürün gruplarına dair en trend ürünler sergilenecek.

‘Anne Bebek Çocuk Hazır Giyim ve Tekstili sektörünün yıllık iş hacminin 500-600 milyon dolara, ‘Bebek Araç Gereç ve Mobilyaları’ pazar büyüklüğünün ise 650 milyon TL’ye yaklaştığını ifade eden, CBME Türkiye Fuar Direktörü Hatice Dinçer, “36’ıncısını düzenlediğimiz CBME Türkiye, ‘Anne Bebek Çocuk’ sektöründe ülkemizin en uzun soluklu ve istikrarlı fuarı.Bu yıl, 37 bin m2 alanda 750 marka ve 300 firmanın katılımı ile yapılacak CBME Türkiye’ye, ağırlıklı olarak Balkan ülkeleri, Türki Cumhuriyetler, Orta-Doğu, Kuzey Afrika, Bağımsız Devletler Topluluğu ve Doğu Avrupa olmak üzere 125 ülkeden 18 bini aşkın profesyonel ziyaretçi katılımı bekliyoruz. Ticaret Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizatörlüğünde Yunanistan, Filistin, Karadağ ve Kosova’dan Alım Heyeti Programımız bulunuyor. Ayrıca CBME Türkiye, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından “Sektörel Nitelikli Uluslararası Yurt İçi Fuarların Desteklenmesine İlişkin 2014/4 Sayılı Karar” çerçevesinde metrekare büyüklüğü, uluslararası ziyaretçi sayısı, katılımcı sayısı kriterleri ile destek kapsamına alınan sektördeki tek fuar konumunda. Fuarımıza katılan üretici firmalarımız, yer kirası ve stant konstrüksiyonu harcamaları konusunda yüzde 50’ye varan teşvikten yararlanabiliyorlar.” dedi.

Yeni yılın ilk anne, bebek, çocuk fuarı…
CBME Türkiye şemsiyesi altında 19-22 Haziran 2019 tarihlerinde düzenlenen İstanbul Kids Fashion Fuarı’nda firmalar, İlkbahar ve Yaz 2019 modası kapsamında vitrine çıkacak çocuk koleksiyonlarını sergilerken, önümüzdeki yıllara da damgasını vuracak en trend ürünlerini CBME Türkiye Trend Alanı’nda ön plana çıkaracak. Bu alandan elde edilecek tüm gelir, Tuvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı TOÇEV'e bağışlanacak. Ayrıca, CBME Türkiye’nin etkinlik platformu olan ve Türkiye’de anne ve baba adayları ile 0-3 yaş grubu çocuklara odaklanan ilk ve tek etkinlik: mammashow’da anne ve anne adaylarına rehberlik edecek 28 uzman konuşmacı ve 21 başlık altında hazırlanan eğitim seminerleri ile eğlenceli etkinlikler bir arada yer alacak. 4 binin üzerinde anne ve anne adayı ziyaretinin beklendiği mammashow davetiyeleri biletix üzerinden satışa sunulmaktadır.

Bebek ekonomisi, markalaşma ve özgün tasarımlarla büyüyor…

Türkiye, bebek çocuk sektöründe hem çok önemli bir alıcı hem de çok önemli bir üretici. Her yıl 1.3 milyondan fazla bebeğin dünyaya geldiği ülkemizde; giyimden araç gerece, oyuncaktan bakım ürünlerine kadar birçok alt sektörde bebek ürünü ekonomisinin hacmi genişliyor. Ülkemizin toplam hazır giyim ihracatı 17 milyar dolar ve bu toplam içerisinde bebek giyim ihracatı yüzde 1,6’lık bir paya sahip. Tekstil ürünlerinde, kilogram başına ihracat birim fiyatı 20 dolarken, sektörün ekonomik büyüklüğünün 500-600 milyon dolara ulaştığı tahmin ediliyor. Yerli firmaların markalaşmaya ve özgün tasarımlara daha çok önem vermesi ile birlikte bebek çocuk giyimi de gelişmeye ve büyümeye devam ediyor. Pazarda ekolojik ve organik tekstillere olan ilginin artması, dünyanın önde gelen pamuk üreticilerinden biri olan Türkiye’nin bebek çocuk hazır giyim sektöründe avantajlı konumda olmasını sağlıyor.

Yılda ortalama 350 bin adet bebek arabası satılıyor…Türkiye, büyüyen ekonomisi ve artan nüfusu bakımından bebek araç gereçleri içinde çok önemli bir pazar. Türkiye’de Bebek Araç Gereç ve Mobilyaları pazar büyüklüğü 650 milyon TL’ye yaklaştı. Sadece bebek arabası kategorisinin büyüklüğü 40 milyon dolar civarında ve yılda ortalama 350 bin adet bebek arabası satılıyor. CBME Türkiye’nin destekçisi Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendecileri Derneği BAGİDER’e göre ebeveynler 0-2 yaş grubundaki bebekleri için yılda ortalama 2 bin TL harcıyor, bu rakam 3-4 yaş grubunda 1.600 TL’ye geriliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT