ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı

Tarihler: 07 Nisan 2011 Perşembe ~ 10 Nisan 2011 Pazar

Yer: Fulya Fuar ve Kongre Merkezi

Adres: Hakkı Yeten Cad. Selenium Plaza 10 C Fulya Beşiktaş İstanbul Fulya İstanbul

Telefon: 0212 215 61 29 - 30

Web: http://www.artbosphorus.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 7, 2011 ~ Nis 10, 2011

ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, 2011’de 20 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getirecek.

ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, bu yıl, "Düşler, Renkler, Gerçekler" temasını işleyecek. Fuar, dans gösterileri, performanslar, toplumsal sorumluluk projeleri, video art programları ve sanat filmleriyle, enerjik, aktif ve ilgi uyandıran bir programla sanatseverlerin karşısına çıkıyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı’nın 2011 yılı programı, 11 Ocak Salı günü yapılan bir tanıtım toplantısı ile açıklandı.

ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, Fulya Fuar ve Kongre Merkezi’nde 07-10 Nisan 2011 tarihleri arasında sanatseverlere ev sahipliği yapacak. Fuar, Türkiye’nin yanı sıra, aralarında ABD, İtalya, İzlanda, Polonya, Ermenistan, Japonya, Almanya, Fransa, Sırbistan, Kore ve İngiltere’nin bulunduğu 20 ülkeden 300 sanatçının çalışmalarını bir arada sergileyecek.

ArtBosphorus 2011’ün direktörü Denizhan Özer, toplantıda yaptığı konuşmada fuarın bu yıl, "Düşler, Renkler, Gerçekler" teması işleyeceğini ve resimden fotoğrafa, heykelden enstalasyona, danstan performansa kadar sanatın her dalından çağdaş sanat yapıtlarını İstanbul ile buluşturmayı hedeflediğini söyledi. Özer, "ArtBosphorus, bu yıl iki ve üç boyutlu eserlerin yanı sıra dans gösterileri, performanslar, toplumsal sorumluluk projeleri, video art programları ve sanat filmleriyle, enerjik, aktif ve ilgi uyandıran bir programla sanatseverlerin karşısına çıkacak", dedi.

İlk Türk Avant-Garde Çizgi Filmi ArtBoshorus’ta Gösterilecek

Çağdaş sanatçı Ahmet Sipahioğlu’nun hazırladığı, Türkiye’nin ilk avant-garde çizgi filmi kabul edilen ´Mister A`, ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı’nda sanatseverlerle buluşacak. Dokuz dakikalık film İngiltere’de, Manchester’da hazırlandı.

İstanbul Dans Tiyatrosu da Artbosphorus’un bu yılki konukları arasında yer alacak. Dilara Akay, Tan Temel, Sernaz Demirel Temel tarafından kurulan İstanbul Dans Tiyatrosu fuar sırasında Dilara Akay’ın hazırladığı bir enstalasyonda performanslarını sergileyecek.

Buto Dansının En Önemli Temsilcilerinden Biri Olan Yumino Seki ArtBosphorus’ta

Japon Çağdaş Buto dansının dünyadaki en önemli birkaç isminden biri olan Yumino Seki ArtBosphorus 2011’e konuk olacak bir diğer sanatçı. Buto felsefesini çağdaş dansa uyarlayan Seki, Japonya’nın yanı sıra Avrupa ülkelerinde özellikle de İngiltere’deki çağdaş sanat projelerinde yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl Mardin Bienali’ndeki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Nezaket Ekici, ArtBosphorus 2011’e katılacak sanatçılar arasında olacak. Ünlü performans sanatçısı Maria Abramovitch’in öğrencisi olan Ekici, fuar için hazırlayacağı özel show ile sanatseverlerle buluşacak.

Fuara katılacak bir diğer isim ise son dönemde “Heavy Paintings” isimli resimleriyle uluslararası sanat dünyasında adından sıkça söz ettiren Ali Dolanbay. Dolanbay ArtBosphorus 2011 süresince 2x3 metrelik bir buz duvar üzerine resim yapacak. Bu buz duvar eridikçe Ali Dolanbay performasını tekrarlayacak. Dolanbay’ın, sanatın varlığı ve yokluğunu sorgulayan bu performansı fuar süresince izlenebilecek.

İstanbul’lu sanatseverler, performatik resmin tanınmış temsilcisi Holger John ile ArtBosphorus’da tanışma imkanı bulacak. Sanatçı fuara Almanya’dan gelen Kurt&Kurt galeri ile katılacak ve ArtBosphorus’a özel bir gösteri hazırlayacak.

Çocuklar , Kendi “Düşlerini, Renklerini ve Gerçeklerini” Yaratacak

ArtBosphorus Çağdaş Sanat Fuarı, çocukların da ilgi odağı olacak. 7-15 yaş arası çocuklar, fuar süresince düzenlenecek workshoplarda kendi “Düşlerinin, Renklerinin ve Gerçeklerinin” peşinden gidecek. Bu çalışmalarda Sevinç Çiftçi, yaratıcı drama tekniği ile çocukların sanatçı yönlerini gün ışığına çıkaracak.

Fuar süresince ayrıca, ulusal ve uluslararası çağdaş sanat gündemi mercek altına alınacak, düzenlenecek söyleşi ve panellerle çağdaş sanatın bugünü ve geleceği tartışılacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT