Gıda 2011

Tarihler: 22 Eylül 2011 Perşembe ~ 25 Eylül 2011 Pazar

Yer: CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Web: http://www.itf-gida.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 22, 2011 ~ Eyl 25, 2011

Türkiye’nin en büyük gıda fuarı olan 19. Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı 22-25 Eylül 2011 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

ITE Group Türkiye Ofisi E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen GIDA 2011, 26. Uluslararası Ambalaj, Paketleme ve Gıda İşleme Sistemleri Fuarıyla birlikte eş zamanlı olarak ziyaretçilerle buluşacak.

Türkiye’nin alanındaki en önemli fuarı olan GIDA İstanbul, sektörün öncü ve marka firmalarına evsahipliği yapmaya hazırlanıyor. Gıda sektöründeki gelişmeleri, yenilikleri ve fırsatları profesyonel ziyaretçilerle bir araya getirecek olan fuara yerli ve yabancı 300’ün üzerinde katılımcı ile Türkiye ve bölgeden 30.000’e yakın ziyaretçi bekleniyor.

Geçtiğimiz yılı yüzde 3 büyü­me ile kapatan gıda sektörü "krizin sert etkilemediği" ender sektörlerden biri ol­ma özelliğini koruyor. Tür­kiye Gıda Dernekleri Federasyonu`nun ve­rilerine göre, 200 milyar dolarlık üretim hacmine ulaşan sektörde 10,5 milyar do­lar ihracat, 5 milyar dolar da ithalat ger­çekleştirdi. Tarıma dayalı hammadde fi­yatlarında nispeten normal bir seyir olma­sı ise sektörde olumlu anlamda önem­li etken oldu. Bu durumu fırsat olarak gö­ren üreticiler, fiyatlarını aşağı çekerek tüketici kazanmaya çalışırken, sektörün perakende ayağı da sık sık düzenlenen kam­panyalarla bu sürecin bir parçası oldu.

Sektörün gelişmesinde ve yeni pazarlara açılmasında önemli bir rolü üstlenen GIDA fuarı aynı zamanda katılımcılarına da birçok avantaj sağlamıştır. Türk gıda ve içecek sektörü, fuarla birlikte son yıllarda büyük gelişmeler kaydetmiş, krizleri geride bırakmış ve bölge pazarındaki önemini artırmıştır. 2009 yılında 5,9 milyar dolar ihracat yapan Gıda sektörü, tarımsal üretimimizin de gelişmesinde öncü sektör olmuştur.

2010 yılında 250’si yerli, 50’si yabancı olmak üzere toplamda 300 firmanın katıldığı fuarı, 40’a yakın ülkeden gelen yabancı ziyaretçilerle birlikte toplam 22 bin kişi ziyaret etmiştir. Bu yıl fuarı 10 yıldır sürekli katılımlarıyla destekleyen firmalara 10. Yıl Plaketi verilmiştir. Anı Bisküvi, Aroma, Bağdat Baharat, Çaykur, Helvacızade, Kahkecizade, Kervan, Koska, Küçükbay, Marmarabirlik, Oba Makarna, Selva, Seyidoğlu, Tariş, Tat Bakliyat ve Zümrüt plaket alan 60 firma arasında yer aldı.

GIDA 2010 Fuarı’nda süt ve süt ürünleri, et ürünleri, şekerleme ürünleri ve çikolata, dondurulmuş hazır gıda, konserve ürünleri, doğal ve organik ürünler, gıda katkı ve yardımcı maddeleri, alkollü içecekler, alkolsüz içecekler, çay ve kahve ürünleri, dondurulmuş deniz ürünleri, bitkisel yağlar, zeytin, unlu gıdalar ve makarnalar, helal gıda ürünleri, reçel, bal, pekmez ve helva ürünleri, bakliyat, baharat, kuruyemişler, soslar, bebe gıdaları, yaş meyve, sebze ve diğer gıda ürünleri yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT