Halalistexpo

Tarihler: 13 Ağustos 2009 Perşembe ~ 16 Ağustos 2009 Pazar

Yer: İstanbul Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı Karşısı, Yeşilköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 13, 2009 ~ Ağu 16, 2009
Avrasya`nın ilk ve tek helal ürünler fuarı İstanbul`da...
Helal endüstrisi Halalistexpo ile start alacak
Son yılların hızla büyüyerek en gözde alanlardan biri haline gelen Helal endüstrisi yepyeni bir fuarla Türk tüketicisi ile buluşuyor. Dünyada yapılan en yeni helal endüstrisi fuarı, HALALISTEXPO - Helal Ürünler Uluslararası Ticaret Fuarı 13-16 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi`nde yapılacak. Dünyanın dört bir yanından yüzlerce firmanın katılacağı Halalistexpo`da 3 milyar dolarlık ticaretin başlanması hedefleniyor.

Tüm dünyada 2.1 trilyon dolara ulaştığı tahmin edilen Helal endüstrisi, Halalistexpo Fuarı ile gelişmekte olan ekonomisi ile dikkat çeken Türkiye`ye geliyor. 13-16 Ağustos tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi`nde gerçekleştirilecek ve gıdadan tekstile birçok ürününün tüketicisiyle buluşacağı Halalistexpo, katılımcı ve ziyaretçilerine Türkiye`de helal ürün tüketimini tercih eden mevcut alıcılara ulaşmalarını ve yurtdışında yeni potansiyel pazar bulabilmelerine, ihracatçılarını arttırmalarına olanak sağlayacak. Dünyanın Helal endüstrisinin Asya, Avrupa ve Ortadoğu arasında açılan yeni kapısı olmaya aday HALALISTEXPO - Helal Ürünler Uluslararası Ticaret Fuarı, alanında Avrasya`nın ilk ve tek fuarı olacak.

Gerek 70 milyona yakın müslüman nüfusu, gerekse birçok müslüman ülkeye yakın konumuyla bu alanda önemli bir potansiyele sahip Türkiye`de gerçekleştirilecek fuara Singapur ve İran gibi önemli ülkelerin milli katılımının yanı sıra Malezya`dan Çin`e, Avustralya`dan Amerika`ya yaklaşık 150 firmanın yer alması bekleniyor. 15 bini profesyonel yaklaşık 40 bin kişi tarafından ziyaret edilmesi beklenen fuarda gıdadan kozmetiğe, tekstil ürünlerinden otellere, finans sektörü ürün ve hizmetlerine kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren firmalar katılacak. 10 bin metrekarede düzenlenecek fuara yurtdışından Helal sertifikası alan şirketlerin yanı sıra ülkemizde helal sertifikası verilmediği için beyan verenler katılabilecek.

Tekstil, gayrimenkul gibi sektörlerde çok önemli fuarlara imza atan Atılım Fuarcılık tarafından gerçekleştirecek fuarın düzenleneceğinin açıklanmasının hemen ardından katılım için firmaların sayısı giderek artıyor. Atılım Fuarcılık Genel Müdürü Salim Şahin, "Dünyada kriz olmasına rağmen, kapalı ekonomiye sahip hedef pazarlar ağırlıklı olduğundan yoğun ilgiyle karşılaşmaktayız. Yurtiçinde henüz bir tanıtım yapmadığımız halde yurtdışında katıldığımız fuarlar ve partnerlerimiz aracılığıyla, Halalistexpo’ya katılım için bizimle temasa geçen yerli firmalar da var." diye konuştu. Dünyada 1.8 milyar müslümanın yaşadığını ve helal endüstrisinin tüm dünyada 2.1 trilyonluk bir ticaret hacmine ulaştığını kaydeden Şahin, çok hızlı ve etkili bir büyüme kaydeden Helal endüstrisi alanında Türkiye gibi birçok sektörde büyük başarılara imza atmış ve bölgesel liderlik konumuna yükselmiş bir ülkenin, bu sektörün dışında kalmasının anlamsız olacağını ifade etti. Müslüman nüfusun yok denecek kadar az olduğu Brezilya gibi ülkelerde bile milyar dolarlık bir sektör olduğunu belirten Şahin, Halalistexpo fuarıyla birçok firmanın ekonomik daralmanın yaşandığı şu günlerde yeni pazarlara açılarak, büyük avantajlar sağlayacağını söyledi.



istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT