Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı 2011

Tarihler: 13 Ekim 2011 Perşembe ~ 16 Ekim 2011 Pazar

Yer: CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Web: http://www.cnrhelal.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 13, 2011 ~ Eki 16, 2011

Türkiye'de alanının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın ikincisi 13-16 Ekim 2011 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul'da düzenlenecek. CNR Holding kuruluşlarından Sine Uluslararası Fuarcılık ve CNR Expo Fuarcılık organizasyonuyla GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği), WHC (World Helal Council) ve KOSGEB desteğinde gerçekleştirilecek organizasyona Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Uzakdoğu'dan gelecek çok sayıda satın alma heyeti ile dikkati çekerken, sektör ticaretinin rotasına İstanbul'dan yön verecek.

Dış Pazara Açılmanın Yeni Fırsatları CNR'da
4. Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Konferansı
Fuarla aynı tarihlerde GİMDES tarafından “Helal Ürün Ticaretini Artırmada Küresel Tek Bir Standardın Önemi” teması ile gerçekleştirilecek 4.Uluslararası Helal ve Sağlıklı Gıda Konferansı'nda helal ürün standardı masaya yatırılacak. Küresel helal olma istekleri, helal sertifikalama programları, islami sertifika kuruluşlarının müşterek bir standartta buluşma imkanları, bu programlardan küresel ortamdaki ulusal ve uluslararası pazarlarda nasıl faydalanılacağı ve helal kavramına üretici- tüketici yaklaşımlarının da konuşulacağı konferansta kamu temsilcileri, tüketici örgütleri, gıda sektörü profesyonelleri ile akademisyenlerin yanısıra ilgili sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve meslek mensupları bir araya gelecek.

Helal Ürünlerde Türkiye Liderliğe En Güçlü Aday
Tüm dünyada hızla yaygınlaşarak büyük bir pazar haline gelen, 7 milyara yaklaşan dünya nüfusunda 2 milyar civarında tüketiciye ulaşan helal endüstrisinde Türkiye'nin rolü artıyor. Türkiye'nin kıtalar arasında ticareti yönlendirici konumu yalnızca İslam Dünyası açısından değil, Amerika, Avrupa, Ortadoğu,Uzakdoğu ve Rusya açısından da tartışma götürmez bir noktaya geldi. Bu kapsamda Irak, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan, Suriye, Hindistan, Bangladeş, Suudi Arabistan, Mısır, Bahreyn, Kuveyt, Katar, Umman, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri, Hollanda, Finlandiya, Kanada, Filipinler, Brezilya, Belçika, İngiltere ve Fransa gibi 30'un üzerindeki ülkeden alım heyetlerinin Fuarı ziyaret etmesi bekleniyor.

Helal Sertifikalı Ürünlerde Dünya Pazarı
İslami koşullara uygun olarak üretilen helal ürünlerin sağlık için de uygun olması gerekiyor. Helal sertifikalı ürünlerde Malezya ve Endonezya ilk sıralarda yer alıyor. Avustralya, Yeni Zelanda ve Brezilya ise helal sertifikalı et konusunda öne çıkıyor.

Helal Ticaretin Payı %15
Helal gıda ticaretinde dünya pazarında helal sertifikalı ürünler % 15 paya sahip. Önümüzdeki 5 yılda pazar payının yıllık % 5-10 artırılması hedefleniyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT