İTKİB’in Düzenlediği Cpi Dünyanın Moda Sektöründeki Öncü Markalarını ve Tasarımcılarını Buluşturuyor!

Tarihler: 26 Ağustos 2010 Perşembe ~ 28 Ağustos 2010 Cumartesi

Yer: İTÜ Taşkışla Kampüsü

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 26, 2010 ~ Ağu 28, 2010
Türkiye’nin moda ve hazır giyim dünyası için büyük önem taşıyan “cpi – collection premiere istanbul”, 26-28 Ağustos 2010 tarihlerinde İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde, İTKİB organizasyonu ve IGEDO işbirliğiyle düzenlenecek. Hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren derneklerin de desteğini alan cpi, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti katkılarıyla gerçekleştirilecek. Ezberleri bozacak cpi ile Türkiye, modayı üreten ülke olmaktan modayı tasarlayan bir ülke olma yolunda önemli bir adım atacak.

İstanbul Fashion Week (IFW) ile Türkiye’nin dünya moda haftaları takviminde yer almasını sağlayan İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri’nin (İTKİB), moda ve hazır giyim alanında dünyanın en büyük fuar organizasyon şirketi olan Alman IGEDO Company işbirliğiyle düzenleyeceği collection premiere istanbul’un (cpi) yeri ve tarihi belli oldu. Türk hazır giyim sektörünün global dünya ile bütünleşmesinde mihenk taşı görevini üstlenmesi beklenen cpi, tasarımla tarihin buluştuğu İTÜ Taşkışla Kampüsü’nde, 26-28 Ağustos 2010 tarihlerinde İstanbul Fashion Week ile eşzamanlı olarak düzenlenecek.

Ortadoğu ve Avrupa arasında bir kültür ve moda köprüsü olarak dünya modasında önemli bir yer edinecek olan cpi, seçkin Türk ve yabancı moda markaları ve tasarımcıları için 2011 yılının ilkbahar – yaz koleksiyonlarını sergileyerek ticari anlaşmalar yapmalarına olanak sağlayacak. cpi etkinliğinin dünya tekstil ve konfeksiyon sektörünün en önemli üretici ülkelerinden olan Türkiye’de; yakın coğrafyasında dünyanın en fazla gelişim gösteren pazarlarının ortasında yer alan İstanbul’da düzenlenecek olması da yurtdışı fuarlara katılma şansı bulamayan seçkin Türk hazır giyim firmalarının tasarım odaklı koleksiyonlarını yabancı ziyaretçilere gösterebilmeleri için bulunmaz bir fırsat sunacak.

Yaklaşık 7000 metrekarelik net sergileme alanına sahip olan fuarda alanın yüzde 40’ının yabancı marka ve tasarımcılarının kullanımına ayrılacağı tahmin ediliyor. Türkiye’den de tasarıma odaklı çalışan seçkin hazır giyim markaları ve tasarımcılarının vakit kaybetmeden yerlerini ayırtmaları bekleniyor. Sergileme alanlarının Mayıs ayında satışa sunulacağı cpi’a katılım konusunda şimdiden Noir, Triumph, Falke, Bugatti, Burlington, Tally Weijl, Roeckl, Caramelo, Helmut Lang gibi markaların ilgi gösterdiği belirtiliyor.

İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi: “cpi ile ezberleri bozup, dünya moda liginde ilk 5’e gireceğiz!”
İHKİB Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Igedo Company Moda İcra Direktörü Mirjam Dietz ile düzenlediği basın toplantısında Türk moda endüstrisinin çeyrek yüzyılda çok hızlı bir değişim, dönüşüm ve gelişme gösterdiğini ve inanılmaz bir hızla büyüyen pek çok Türk markasının çok büyük işlere imza attıklarını söyledi. Tanrıverdi “Artık yalnızca üretim yapan değil, tasarlayan, modayı yaratan, markalarımızla yurt içinde olduğu kadar ülke dışında da etkin olan bir ülke konumundayız. Türk moda endüstrisi kabuğunu kırdı. Yüz binlerce çalışanımız, 20 milyar dolara koşan ihracatımız ve sahip olduğumuz diğer güçlü dinamiklerimizle bizleri dünya devlerinin yanına, güvenli limanlara taşıyacak yepyeni bir rotayı izliyoruz. Attığımız her adım, ortaya koyduğumuz her proje bizleri hedefimize biraz daha yaklaştırıyor.”

Hikmet Tanrıverdi, eş zamanlı olarak düzenlenecek cpi ve İstanbul Fashion Week’in tüm dünyanın bakışlarını Türkiye’nin üzerine çekeceğini vurgulayarak, böylesine cesur kararlar almalarının altında sektörün bilgi birikimine, tasarım ve üretim gücüne olan inançlarının yattığını ifade etti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT