Natural Stone

Tarihler: 25 Kasım 2010 Perşembe ~ 28 Kasım 2010 Pazar

Yer: CNR Expo Fuar Merkezi

Adres: Atatürk Havalimanı karşısı Yeşilköy Bakırköy İstanbul Bakırköy İstanbul

Telefon: 0212 465 74 74

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 25, 2010 ~ Kas 28, 2010

Dünyanın en önemli yapılarını süsleyen Türk mermer ve doğaltaşlarının tüm çeşitleri, 25-28 Kasım 2010 tarihleri arasında dünyanın ikinci büyük Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Natural Stone’da sergilenecek.

Geçtiğimiz fuarda 3.124’ü yabancı 26.439 ziyaretçinin ilgi gösterdiği organizasyonun açılışına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Yıldız, Natural Stone’un bir ihracat fuarı olduğuna dikkati çekerek, “Mermerde katma değeri yüksek ürünler üretiyoruz. Sektör, istihdamda aktif rol oynuyor. Bölgesel güç olma yolunda önemli bir dönemden geçiyoruz. Stratejik ve jeopolitik konumumuzu sektör açısından iyi kullanmamız gerekiyor. Bu yöndeki çalışmaların içinde olacağım” dedi.

Natural Stone Fuarı Türkiye ekonomisinin kalbinin attığı İstanbul’da yerli-yabancı sektör temsilcilerini buluşturdu. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), DTM, İstanbul Mermerciler Derneği (İMD), İtalyan Confindustria Marmomacchine ve KOSGEB’in destek verdiği fuar’da 400 çeşit ürün sergilendi.

Çin ve Hindistan’ın Yeni Ticari Platformu
Türk mermer ve doğaltaşlarının yurt içinde kullanımını artırmayı amaçlayan Natural Stone Fuarı, özellikle Hindistan ve Çin gibi dünyanın en önemli pazarları tarafından yeni ticari platform olarak tanımlanıyor.

En fazla Ziyaretçi Ortadoğu, Çin ve BAE’den
Natural Stone’a bu yıl DTM (Dış Ticaret Müsteşarlığı) işbirliği ile 12 ülkeden alım heyeti geldi. Bu ülkeler Azerbaycan, Çin, BAE, Singapur, Fransa, Hindistan, İsrail, Kazakistan, Libya, Rusya, Umman ve Ürdün. Fuara en fazla ziyaretçi gönderen ülkelerde İran, BAE, İsrail, Çin, İtalya, Amerika, Yunanistan ve Ürdün başı çekiyor. Fuarın diğer ziyaretçi ülkeleri arasında Bulgaristan, Avusturya, Almanya, Finlandiya, İngiltere, Bosna Hersek, Kanada, Libya, Lübnün, Rusya, Suriye ve Suudi Arabistan da yer aldı.

600 Katılımcı 80 Bin m² Alan
Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki taş ocaklarından getirilen 400 çeşit ürününün görülebildiği organizasyon blok sergileme alanı ile birlikte 80 bin m²’de yapıldı. Temsilcilikler dahil 600’e yakın firmanın katıldığı fuarda doğaltaş işleme ekipman ve makineleri, ocak ve iş makineleri ile kimyasallar gibi yan sanayi ürünleri de sergilendi. Natural Stone’ da sektörle ilgili düzenlenen seminerlerde yoğun ilgi gördü.

Cherry Tiggo’nun Sahipleri İstanbul ve Afyonkarahisar’dan
Mermer ve doğaltaşın tüm çeşitlerinin sergilendiği dünyanın ikinci büyük Mermer, Doğaltaş Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı Natural Stone’un katılımcı ve ziyaretçilerine iki adet Chery Tiggo hediye edildi. Talih kuşunun İstanbul ve Afyonkarahisar’a güldüğü çekilişte 2009 model Chery Tiggo araçlardan biri fuar katılımcısı Mansfiel Madencilik’e gitti. Fuara Afyonkarahisar’dan ziyaretçi olarak gelen Nurettin Duman da Tiggo sahibi oldu.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT