16. İstanbul Bienali Çeşitli Etkinliklerle 10 Kasım’a Kadar Sürüyor

16. İstanbul Bienali Çeşitli Etkinliklerle 10 Kasım’a Kadar Sürüyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri 16. İstanbul Bienali Çeşitli Etkinliklerle 10 Kasım’a Kadar Sürüyor

16. İstanbul Bienali, şehrin üç ayrı noktasında yer alan sergilerin yanı sıra birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 16, 2019

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Koç Holding sponsorluğunda Yedinci Kıta teması altında gerçekleştirilen 16. İstanbul Bienali, şehrin üç ayrı noktasında yer alan sergilerin yanı sıra birbirinden renkli etkinliklerle devam ediyor.

Küratörlüğünü sanat dünyasının önde gelen isimlerinden akademisyen ve yazar Nicolas Bourriaud’nun üstlendiği 16. İstanbul Bienali bu yıl Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin Tophane’deki yeni binasının yanı sıra Pera Müzesi ve Büyükada’da ziyaretçilerini ağırlıyor.

16. İstanbul Bienali, başlığını okyanuslarda yüzen devasa atık yığınına bilim çevrelerinin verdiği isimden alıyor: Yedinci Kıta. Popüler bilimde “Yedinci Kıta” olarak anılan ve Türkiye’nin yaklaşık beş katı büyüklüğe ulaşan bu atık yığını, 16. İstanbul Bienali için ekolojik sorunlar karşısında sanatın güncel durumunu pek çok sanatçı, düşünür, antropolog ve çevreci ile birlikte araştırmak için bir çıkış noktası oluşturuyor.

Sergilerin yanı sıra farklı etkinliklerle de Yedinci Kıta temasını gündeme taşıyan 16. İstanbul Bienali, birbirinden farklı alanlardan isimlerin biraya geldiği sohbetler, bienal sanatçılarının gerçekleştirdiği canlı performanslar, dünyanın dönüşümünü ve insanın evrendeki etkilerini ele alan yapımlara yer veren film gösterimleri, ziyaretçilerin bebekleriyle birlikte sergi gezmelerini sağlayan Bebekli Sabahlar turları, bienal mekânlarından İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nde Audioban işbirliğinde gerçekleşen ses atölye ve performanslarıyla devam ediyor.

Bienalde Bu Hafta Sonu
16. İstanbul Bienali sanatçıları Güneş Terkol ve Güçlü Öztekin’in, MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi’nin 4. katında ziyaretçiler için kolektif bir buluşma noktası olarak tasarladıkları “Worlbmon” alanında 10 Kasım’a kadar çeşitli performanslar, yetişkin ve çocuk atölyeleri, meditasyon, yoga buluşmaları, gösterimler, müzik etkinlikleri ve söyleşiler gerçekleşiyor. 

Birlikte Güzel ve Audioban iş birliğiyle 16. İstanbul Bienali Kamusal Programı’nda atölye ve performanslardan oluşan 6 haftalık bir program ise 10 Kasım’a kadar her Pazar 15.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçilerle buluşuyor.

Sindirim Programı – Patates
İklim değişikliği-enerji ekonomisti ve performans sanatçısı Ayşe Ceren Sarı, çevrebilimci ve sanatçı Serkan Kaptan ve küratör Yasemin Ülgen’den oluşan birbuçuk: Ekoloji ve Sanat Çalışmaları tarafından tasarlanan Sindirim Programı’nın odağında bu hafta Patates var. Bienal başladığından bu yana Su ve Benzin buluşmalarını gerçekleştiren kolektif Patates’ten sonra İşlemci ve Beton başlıklarında da buluşmalar düzenleyecek.

Patates kamusal etkinliği tarım, hayvancılık, gıda, toprak, tohum politikaları etrafında şekilleniyor. Etkinlikte endüstriyel tarım, şirket tohumları ve hastalık arasındaki ilişkiler takip edilecek, sanayileşme ve uzmanlaşmanın yaşam ve gezegene getirdiği yük, gıdanın metalaşması, yaban algısı, üretim süreçlerinden kopuşumuz, geçim sıkıntısı ve göç konuşulacak.

Yedinci Kıta Film Gösterimleri
Kamusal program çerçevesinde ayrıca, Pera Müzesi’nde bir film programı gerçekleştiriliyor. Pera Film’in 10 Kasım’a kadar sunacağı program, türünün ilk örneği olan filmler, felaket senaryolarından yola çıkan kült yapımlar ve gerçekliği ustalıkla gösteren belgeseller üzerinden sinema tarihine bir de Yedinci Kıta’dan bakmaya çağırıyor.

Bebekli Aileler Bienal’de
Bernard van Leer Vakfı desteğiyle ilk kez 4. İstanbul Tasarım Bienali’nde düzenlenen ve büyük ilgi gören, ebeveynlerin ve bakım verenlerin bebekleriyle beraber ücretsiz olarak katılabildiği Bebekli Sabahlar rehberli sergi turları; 16. İstanbul Bienali kapsamında da devam ediyor. Bebekli Sabahlar, 16. İstanbul Bienali mekânlarından Pera Müzesi’nde, çarşamba ve cuma sabahları saat 10.00 - 11.00 arasında düzenleniyor.

Yedinci Kıta Podcast Serisi
16. İstanbul Bienali, bu seneki başlığı Yedinci Kıta’yı farklı açılardan ele alan bir podcast serisi hazırladı. Bu seride araştırmacı ve yazar Nora Tataryan’ın hazırlayıp sunduğu, sanatçılar, bienal ekibi, akademisyenler ve farklı meslekten konuklarla Antroposen ve ekoloji alanında sohbetlerden oluşan programlar yer alıyor.

Seride ayrıca Kalben, Senem İşigüzel, Yekta Kopan, Hale Soygazi, Gülşah Güray, Prof. Dr. Edhem Eldem, Atlas Sarrafoğlu gibi birçok farklı ismin bienali gezerken edindiği izlenimleri de dinleyebilirsiniz.

Bienali Yakından Keşfedin
Bienali daha yakından keşfetmek isteyenlerin bilet satın alarak katılabileceği Rehberli Turlar ise ziyaretçilere bienal mekânlarını, eğitimlerini Koç Holding’in desteğiyle tamamlayan uzman rehberler eşliğinde gezme olanağı sunuyor.

Bienal süresince devam edecek turlar, MSGSÜ İstanbul Resim ve Heykel Müzesi ve Pera Müzesi’nde pazartesi günleri hariç her gün düzenleniyor. Büyükada’da ise çarşamba, cumartesi ve pazar günleri turlar oluyor. Dileyenler tekil bilet satın alarak yalnızca bir mekânı rehberlerle gezmeyi tercih edebilir veya kombine bilet satın alarak tüm mekânlarda rehberli turlardan faydalanabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT