2017 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Cevat Çapan’a Verildi

2017 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Cevat Çapan’a Verildi

Etkinlik Etkinlik Haberleri 2017 Erdal Öz Edebiyat Ödülü Cevat Çapan’a Verildi

Can Yayınları’nın kurucusu Erdal Öz’ün anısını yaşatmak için ailesi tarafından her yıl düzenlenen Erdal Öz Edebiyat Ödülü, yeni sahibini buldu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 16, 2017

Pera Palas Hotel Jumeirah’ta düzenlenen törende açılış konuşmasını Can Öz yaptı. Öz, konuşmasına geçen sene ülkede yaşanan olumsuzluklardan dolayı ödül töreninin yapılamadığını hatırlatarak başladı. Bir arada olmanın önemine vurgu yaparak, sonraki yıllarda Erdal Öz Edebiyat Ödül Töreni’nin yapılacağını belirtti.

Ardından sahneye çıkan Jüri Başkanı Kaya Genç, Cevat Çapan ile ilk kez sekiz yıl önce tanıştıklarını söyleyerek Çapan’a Erdal Öz Ödülü’nü sunan kişilerden biri olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

Ödülünü Kaya Genç’in elinden alan Cevat Çapan ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Böyle yerlerde konuşurken sesimin titrememesine dikkat ediyorum ama yüreğimin titremesine dikkat edemiyorum. Çünkü bu kadar sevdiğim insanı bir arada görünce yüreğim ister istemez titriyor. Böyle güzel bir sürpriz pek de güzel şeylerin olmadığı bugünlerde gerçekten çok güzel oldu benim için. İstanbul’a gelmeye pek niyetimiz yoktu bizim. Bir arkadaşım da, ‘Herhalde seni buraya getirmek için bir tuzak bu,’ dedi. Ben de bu güzel tuzağa rahatlıkla ve gönüllü olarak düşmüş bulunuyorum. Sizinle beraber olmaktan da büyük mutluluk duyuyorum. Jüriye de bu şaşkınlıkları yüzünden ayrıca teşekkür ediyorum.”

Erdal Öz Edebiyat Ödülü 2008 yılından bugüne dek, Gülten Akın, Nurdan Gürbilek, İhsan Oktay Anar, Şavkar Altınel, Murathan Mungan, Cemil Kavukçu, küçük İskender, Orhan Pamuk ve Orhan Koçak’a verilmişti.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT