24. İstanbul Caz Festivali'nde Türk Cazının Ustaları Dünya Yıldızlarıyla Buluşuyor

24. İstanbul Caz Festivali'nde Türk Cazının Ustaları Dünya Yıldızlarıyla Buluşuyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri 24. İstanbul Caz Festivali'nde Türk Cazının Ustaları Dünya Yıldızlarıyla Buluşuyor

Türkiye'de “Big Band” geleneğini başarıyla yaşatan, caz alanının en köklü orkestrası TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ve orkestranın şefi Kamil Özler cazın yıldız isimleriyle bir araya gelerek müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacak

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 20, 2017

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 20 yıldır Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen ve bu sene 24. kez gerçekleştirilecek olan İstanbul Caz Festivali, caz müziğinin yenilikçi isimleri Christian McBride ve Joshua Redman ile cazın yükselişteki vokallerinden Kandace Springs, Türkiye’nin en özgün müzik topluluklarından TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ve duayen şefi Kamil Özler’le aynı sahneyi paylaşacağı konserle müzikseverleri bir araya getiriyor.

Türkiye'de “Big Band” geleneğini başarıyla yaşatan, caz alanının en köklü orkestrası TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası ve orkestranın şefi Kamil Özler cazın yıldız isimleriyle bir araya gelerek müzik severlere unutulmaz bir gece yaşatacak. Özler ve orkestrası, usta kontrbasçı Christian McBride, kendi gruplarıyla olduğu kadar yaratıcı işbirlikleriyle de tanınan ABD’li caz saksafoncusu Joshua Redman ve büyüleyici vokaliyle Kandace Springs ile buluşacak. Konser 11 Temmuz Salı günü saat 21.00’da Zorlu PSM Ana Sahne’de gerçekleştirilecek.

Zorlu PSM Ana Sahne’de tüm caz severlerle buluşacak olan Christian McBride, müzik kariyerinde bugüne kadar beş Grammy Ödülü’ne layık görülmüş müzik dünyasının son 20 senede en etkileyici kişiliklerinden bir tanesi olarak öne çıkıyor. Herbie Hancock, Diana Krall, Chick Corea gibi caz müzisyenlerinin yanı sıra Sting, Paul McCartney ve Celine Dion gibi yıldızlarla da çalışan McBride’ın yanı sıra ABD’li caz saksofoncusu Joshua Redman da TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası’na eşlik edecek. Redman, kariyerinin başlangıcından bugüne kadar farklı yarışmalarda en iyi solist ödülüne layık görülen bir müzisyen. Birçok uluslararası festivale konuk olan, son olarak da 22. İstanbul Caz Festivali kapsamında da caz tutkunlarıyla buluşan Redman, caza getirdiği yenilikçi anlayışla tanınıyor. Gecenin bir başka konuğu Kandace Springs ise genç yaşına rağmen caz sahnesinin en sıradışı vokallerinden bir tanesi. Müzik dünyasının en saygın plak şirketlerinden Blue Note’un yeni keşfi Springs, soul, caz ve pop’u birleştiren eğlenceli şarkılarının yanında büyüleyici vokalleriyle 24. İstanbul Caz Festivali kapsamında ilk kez müzikseverlerle buluşacak.

Türk Caz Müziğinin Usta İsmi Kamil Özler’e Yaşam Boyu Başarı Ödülü
Bu yıl 24.cüsü düzenlenen İstanbul Caz Festivali, 4 Temmuz Salı akşamı Avusturya Kültür Ofisi Bahçesi’nde gerçekleştirilecek görkemli açılış gecesiyle başlayacak. Gecede TRT Hafif Müzik ve Caz Orkestrası (TRT Big Band) şefi Kamil Özler ve Türk pop ve caz müziğinin önemli isimlerinden Fatih Erkoç’a Yaşam Boyu Başarı Ödülleri takdim edilecek. Fatih Erkoç’un sevilen şarkılarını seslendireceği konserin ardından Swing'in yüksek enerjisini Balkan melodileriyle birleştiren Avusturyalı grup DELADAP sahne alacak.

Temmuz ayında şehri yine caz sesleriyle kucaklamaya hazırlanan İstanbul Caz Festivali, bu yıl da daha önceki yıllarda olduğu gibi yükselen yıldızlarla usta isimlerin buluşma noktası olacak. Festival bir yandan birbirinden özel 20 mekânda 50’den fazla konserle Türkiye’nin ve dünyanın önemli yıldızlarını dinleme fırsatı sunarken, bir yandan da müzikseverlere keşiflerle dolu bir deneyim yaşatacak.

Festival Biletleri
24. İstanbul Caz Festivali’nin biletleri, Biletix satış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden (Pazar hariç her gün 10.00-18.00 saatleri arasında) satın alınabilir. Lale Kart sahipleri biletlerini %25’e varan özel indirimlerle alabiliyor.

Festivali sosyal medyada takip edin
İstanbul Caz Festivali ile ilgili tüm bilgileri, sanatçıların tanıtım videoları ve etkinliklerle ilgili anlık gelişmeleri sosyal medya hesaplarından da takip etmek mümkün:

facebook.com/istanbulcazfestivali
twitter.com/istanbulcazfest
instagram.com/istanbulcazfestivali
youtube.com/iksvistanbul
play.spotify.com/user/istanbulkultursanatvakfi
#istcazfest17
#sarkilarkonusur

Festival programına, festivalin resmi web sitesi caz.iksv.org’un yanı sıra İKSV Mobil uygulamasından da ulaşılabilir. İKSV Resmi İletişim Sponsoru Vodafone’un katkılarıyla hazırlanan İKSV Mobil uygulaması AppStore ve Google Play Store’dan indirilebilir. İKSV Mobil’e ek olarak İKSV Kitaplık üzerinden de İstanbul Caz Festivali’nin broşürüne ulaşılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT