26. İstanbul Caz Festivali Programı Açıklandı

26. İstanbul Caz Festivali Programı Açıklandı

Etkinlik Etkinlik Haberleri 26. İstanbul Caz Festivali Programı Açıklandı

Sanatçılarımızdan Jacob Collier, José James, Bill Charlap Trio ve Shai Mestro Trio bu yılki festivalde sahne alacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 27, 2019

İstanbul’un en köklü caz etkinliklerinden olan İstanbul Caz Festivali bu sene 26. kez müzikseverlerle buluşuyor. Festival, 29 Haziran – 18 Temmuz tarihleri arasında istanbul’un 27 farklı mekanında 300’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçıyı ağırlayacak.

Festivalde yer alacak sanatçılarımızdan Jacob Collier 2016 yılında kendi imkanlarıyla kaydedip yayınladığı ilk albümüyle iki Grammy Ödülü kazandıktan sonra Quincy Jones’un radarına takıldı ve dört bölümlük “Djesse”nin birinci bölümünü geçtiğimiz sene yayınladı. Müziğinde caz ile birlikte a capella, groove, folk, trip-hop, klasik müzik, Brezilya müziği, gospel ve soul unsurları bulunan genç yetenek 18 Temmuz Perşembe akşamı 21.00’da Uniq Açık Hava Sahnesi’nde müzikseverlerle bir araya gelecek.

Festivalin yıldızlarından bir diğeri olan José James ise caz, R&B ve hip hop unsurlarını ustaca harmanlamasıyla biliniyor. Bugüne kadar 7 albüm yayınlayan usta müzisyen dünya genelinde müzik eleştirmenlerinin ve caz dinleyicisinin takdirini kazandı. Uluslararası sahnede sergilediği sayısız performansın ardından Bill Withers’a atfettiği son albümü “Lean On Me” ile 3 Temmuz Çarşamba akşamı 21.00’da Sultan Park – Swissotel The Bosphorus’ta dinleyicilere eşsiz bir gece yaşatacak.

Bu sene müzikseverleri heyecanlandırdan isimlerden bir diğeri ise piyanist Bill Charlap, kontrbasçı Peter Washington ve davulcu Kenny Washinton’dan oluşan Bill Charlap Trio oldu. 20 yılı aşkın kariyerinde hem müzisyen olarak hem de New York’taki Jazz In July festivalinin artistik direktörü olarak dinleyicilere en iyi müziği ulaştıran Bill Charlap, 8 Temmuz Pazartesi akşamı 19.00’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde caz dolu bir akşam sunuyor.

2011 yılındaki çıkışının ardından adından sıkça söz ettiren Shai Maestro Trio ise dinleyicileri gizemli ve derinlikli bir yolculuğa çıkarıyor. Kariyerine Chick Corea, Tigran Hamasyan, Esperanza Spalding ve Diana Krall gibi yıldız isimlerin turnelerine eşlik ederek başlayan Shai Maestro, geçtiğimiz yıl yayınladığı “The Dream Thief” albümüyle 17 Temmuz Çarşamba akşamı 21.30’da Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde festival dinleyicisyle buluşacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da müzikseverleri en iyi caz müzisyenleri ve farklı etkinliklerle bir araya getiren 26. Caz İstanbul Festivali ile ilgili detaylı bilgi için: https://caz.iksv.org/tr

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT