29. Akbank Caz Festivali’nin İlk 3 Konser Bileti Satışa Çıktı

29. Akbank Caz Festivali’nin İlk 3 Konser Bileti Satışa Çıktı

Etkinlik Etkinlik Haberleri 29. Akbank Caz Festivali’nin İlk 3 Konser Bileti Satışa Çıktı

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 17-27 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 29. kez buluşturacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 18, 2019

Festival bu yıl 50. yılını kutlayan cazın kilometretaşı plak şirketlerinden ECM Records sanatçılarına özel bir yer ayırıyor.

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 17-27 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 29. kez buluşturacak. Her yıl caz dünyasının saygın isimlerini müzikseverler ile buluşturan Akbank Caz Festivali, 29. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif iş birliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan Akbank Caz Festivali, bu sonbaharda caz dünyasının saygın plak şirketlerinden ECM Records’a özel bir yer ayırıyor. 2019 yılında 50. yılını kutlayan ve 1969 yılından günümüze 1600’ün üzerinde albümü müzikseverlerin beğenisine sunan ECM festival kapsamında farklı kuşaklardan müzisyenlerin yer aldığı bir seçki ile İstanbullu cazseverler ile buluşacak.

29. Akbank Caz Festivali’nin biletleri satışa çıkacak ECM Records sanatçıları arasında; Mats Eilertsen Trio, Jakob Bro Trio feat Joey Baron & Thomas Morgan ve Louis Sclavis Quartet yer alıyor. Festival programının diğer sürpriz ECM sanatçıları ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Festivalin konser biletleri 18 Haziran Salı günü Biletix’te satışa çıkıyor.

29. Akbank Caz Festivali’nde ECM Records’ın 50. yılı onuruna programa alınan konserlerin ilki, 19 Ekim Cumartesi günü Akbank Sanat’ta gerçekleştirilecek. Kuzey Avrupa cazının önde gelen ve en yaratıcı topluluklarından biri olan Mats Eilertsen Trio, festivale büyük ilgi gören son albümleri “And Then Comes The Night” ile konuk olacak.

29. Akbank Caz Festivali kapsamında ayrıca; cazın efsanevi sanatçılarından, klarnetçi, saksafoncu, besteci ve emprovizatör Louis Sclavis 24 Ekim Perşembe günü Fransız Kültür Merkezi iş birliğiyle Babylon’da izlenebilecek. ECM plak şirketinin bir diğer etkileyici grubu Louis Sclavis Quartet ile Akbank Caz Festivali’nin konuğu oluyor. Sanatçı festivalde birlikte sahne alacağı grubuyla, son albüm projeleri “Characters on a Wall”dan bir seçki seslendirecek.

Bilet satışları başlayan üçüncü konser ise bugüne dek pek çok prestijli ödüle layık görülen, ECM’in önde gelen sanatçılarından Danimarkalı müzisyen Jakob Bro ve grubu Jakob Bro Trio. Gitarist Jakob Bro, kontrbasçı Thomas Morgan ve davulcu Joey Baron’nun oluşturduğu grup New York Times’ın “büyüleyici” olarak nitelendirdiği albümleri “Streams”in başarısının ardından, dünya cazının önemli sahnelerinden New York’taki Jazz Standard’da canlı kaydettikleri son albümleri “Bay Of Rainbows”u geçtiğimiz yıl yayımladı. Üçlü, bu sonbahar Akbank Caz Festivali sahnesinde olacak. Jakob Bro Trio’nun eşsiz ruhunu yansıtacak bu ilham verici performans 22 Ekim Salı Zorlu PSM Drama Sahnesi’nde cazseverlerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT