32. Akbank Caz Festivali’nin İlk 5 Konser Bileti Satışa Çıktı

32. Akbank Caz Festivali’nin İlk 5 Konser Bileti Satışa Çıktı

Etkinlik Etkinlik Haberleri 32. Akbank Caz Festivali’nin İlk 5 Konser Bileti Satışa Çıktı

Her yıl caz dünyasının saygın isimlerini müzikseverler ile buluşturan Akbank Caz Festivali, 32. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 10, 2022

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali bu yıl 24 Eylül - 9 Ekim tarihleri arasında şehri cazın farklı renkleriyle 32. kez buluşturacak. Her yıl caz dünyasının saygın isimlerini müzikseverler ile buluşturan Akbank Caz Festivali, 32. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen ve Avrupa’nın en prestijli caz festivallerinden biri konumunda olan Akbank Caz Festivali, bu sonbaharda caz dünyasının saygın müzisyenlerin yer aldığı bir seçki ile İstanbullu cazseverler ile buluşacak. Festivalin ilk konser biletleri 9 Ağustos Salı günü Biletix’te satışa çıkıyor.

32. Akbank Caz Festivali kapsamında satışa açılan ilk konser, Oslo caz sahnesinde uzun yıllardır çeşitli orkestralarla üretimini sürdüren üç müzisyenin ortaklığıyla hayat bulan yeni bir trio olan HÜM olarak açıklandı. Norveçli grubun ilk İstanbul konseri, 4 Ekim Salı akşamı Akbank Sanat’ta izlenebilecek. Festivalin ikinci konseri olarak 6 Ekim akşamı Babylon’da melodik perküsyon hang drum’ı karakteristik bir yaklaşımla ses paletine yerleştiren İngiliz grup Portico Quartet izleyicilerle buluşacak. Aynı akşam; Jazz Epistles isimli grubuyla ilk caz albümü “Jazz Epistle, Verse 1”ı 1960 yılında yayımlayan, halen grubu Ekaya ve farklı big band’ler ile kayıtlar yapmaya devam eden ve son olarak 2020’de solo piyano albümü “Solotude”u yayımlayan küresel müzik tarihinin değerli figürlerinden biri olan Abdullah Ibrahim, solo piyano konseriyle 6 Ekim Perşembe akşamı AKM-Tiyatro Salonu’nda sahne alacak.

Bilet satışları başlayan dördüncü konser saksafoncu, besteci, prodüktör ve plak şirketi sahibi müzisyen Ravi Coltrane. Sanatçı Ravi Coltrane, 8 Ekim Cumartesi akşamı Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde ebeveynleri Alice ve John Coltrane’in şarkılarından oluşan bir seçkiyle izleyicilerle buluşacak. 9 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Platinum Sahnesi’nde ise Klasik Hint Müziği eğitimi aldığı yıllarda geliştirdiği çalış stiliyle enstrümanına özgün bir derinlik katan Oded Tzur’un liderliğindeki Oded Tzur Quartet cazseverlerle buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT