34. İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu - 2

34. İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu - 2

Etkinlik Etkinlik Haberleri 34. İstanbul Film Festivali’nde Köprüde Buluşmalar Ödülleri Sahiplerini Buldu - 2

Köprüde Buluşmalar, 15-16 Nisan 2015 tarihlerinde İstanbul Film Festivali kapsamında bu yıl onuncu kez düzenlendi.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 17, 2015

Komşular Projesi

10. yılında Köprüde Buluşmalar ilk defa Komşular projesi kapsamında komşu ülkelerden film projeleri davet etti. Bu projedeki amaç komşularımız ile kültürel alışverişi ve diyaloğu artırarak ortak yapımlarda yeni işbirliklerine önayak olmak ve aynı veya benzer kültürlere sahip yaratıcıların birlikte çalışmasını sağlamak idi. Projeler atölye boyunca uluslararası sinema profesyonelleri ile 80’e yakın toplantı yaptı. Köprüde Buluşmalar’ın Komşular bölümüne katılan 3 proje aşağıdaki gibidir:

• Forgiveness (yönetmen Sadaf Foroughi, yapımcı Majid Barzegar) - Iran
• Manji (yönetmen Tinatin Kajrishvili, yapımcı Lasha Khalvashi) - Gürcistan
• Radiogram (yönetmen Rouzie Hassanova, yapımcı Gergana Stankova) - Bulgaristan

Paneller ve Sinema Dersleri

Köprüde Buluşmalar kapsamında bu yıl 5 – 16 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak gerçekleştirilen 11 panel ve sinema dersi sinemacılar tarafından ilgiyle takip edildi.

“Belgesel Film Yapımında Gerçeği Ele Alırken Farklı Yaklaşımlar” sinema dersinde, Her Gün İsyan’ın yönetmen ve yapımcılarından Arash T. Riahi, dinleyicileri belgeselde yaklaşımlar ve çeşitli alt türler hakkında bilgilendirdi.

Reha Erdem, Kosmos filminin gösteriminin ardından, katılımcılarla sinema dersinde buluştu.

Deneyimli kurgu editörü Çiçek Kahraman, “Algının Şekillendirdiği Kurgu” dersinde, kendi kurguladığı filmlerden örnekler göstererek kurgunun doğası ve filme kattığı bakış açıları üzerine katılımcılarla konuştu.

“Yaratıcı Avrupa Platformu” paneli, Bulgaristan Yaratıcı Avrupa Platformu Yöneticisi Kamen Balkanski ve Yaratıcı Avrupa Türkiye Masası Koordinatörü Hale Ural’ın katılımıyla yapıldı. Medya başvuruları ile ilgili detaylı bilginin paylaşıldığı panelin moderatörlüğünü Kusursuzlar filminin yapımcısı Emine Yıldırım üstlendi.

Yeşilçam sinemasının popüler uyarlamaları ve kopya kültürü üzerine çektiği Motör: Kopya Kültürü ve Popüler Türk Sineması belgeselinin ardından Cem Kaya, Yeşilçam’ın ünlü avantür filmlerinin yönetmeni Kunt Tulgar ve Dirty Cheap Creative kurucu ortağı, yönetmen ve yapımcı Ali Yorgancıoğlu’nun da katılımıyla, düşük bütçelerle film üretmek üzerine bir sinema dersi gerçekleştirdi.

“Bi şey mi unuttum? Pazarlama!” adlı sinema dersinde, Christina Pelekani ve Tuğçe Taçkın, önce dünya üzerindeki klasik ve alternatif pazarlama modelleri ve ardından Türkiye’deki pazarlama tercihleri üzerine konuştular.

Amerika Konsolosluğu’nun desteğiyle gerçekleşen, “Dağıtım, İzleyici Katılımı ve Finansman Yöntemlerinde Yeni Akımlar” panelinde, Archer Gray‘den Shani Geva, Film Presence’den Merrill Sterritt ve aynı zamanda SPI International’ın Türkiye temsilcisi olan, Filmbox yöneticisi Güney Yasavur konuşmacı olarak yer aldı. Tuğçe Taçkın’ın moderatörlüğündeki panelde, online fonlama, izleyici kitlesi oluşturma ve alternatif gösterim mecraları hakkında bilgi verildi.

Bu yıl ilk defa gerçekleşen, “Ortak Yapım Marketleri ve Eğitim Programları İle Tanışma” ve “Fonlarla Tanışın” panellerinde, Berlinale, Cinéfondation, EAVE, Sırbistan Film Merkezi, Eurimages, City of Sarajevo gibi dünyanın önde gelen market ve fon yöneticileri, hem kurumlarına başvuru süreçleri hakkında bilgi verdiler hem de katılımcıların sorularını yanıtladılar.

Senaryo danışmanı Anita Voorham ve aynı zamanda Köprüde Buluşmalar Yapım Aşaması koordinatörü de olan, sektör danışmanı Tobias Pausinger, senaryo aşaması ve yazım sürecine ilişkin verdikleri sinema dersinde, farklı çalışma yöntemleri üzerine fikir ve ipuçları paylaştılar.

Köprüde Buluşmalar sinema dersleri, İsrail Film Fonu Yöneticisi Katriel Schory’nin “Film Yapım Sürecinde Yaşanan Zorluklar” konulu sinema dersiyle son buldu. Schory derste, ekip çalışması, finansman geliştirme ve ortak yapımlar dünyası üzerinde durdu.

Köprüde Buluşmalar, Avrupa ve Türkiye’den yapımcı, yönetmen, senarist ve kurum temsilcilerini bir araya getirerek, Türkiye’den uzun metraj projelerin ve post-prodüksiyon aşamasındaki filmlerin uluslararası ilk sunumlarının yapılması için olanaklar yaratıyor. Sinemacılar için projelerini sunacakları uluslararası bir platform sağlamak ve yapım sürecini başlatmaları için gerekli desteği bulmalarına olanak veren Köprüde Buluşmalar, önümüzdeki yıllarda da İstanbul Film Festivali kapsamında dünyadan kurum temsilcileri ile Türkiye’den proje ve filmler üreten sinemacıları buluşturmaya devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT