5. Dünya Türk Forumu İstanbul’da

5. Dünya Türk Forumu İstanbul’da

Etkinlik Etkinlik Haberleri 5. Dünya Türk Forumu İstanbul’da

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM, Türk Dünyası ve Diasporalarının birçok ülkedeki akademisyen, devlet adamı, diplomat, gazeteci, sivil toplum, düşünce ve kanaat önderlerini İstanbul’da gerçekleştireceği organizasyonda buluşturuyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haziran 1, 2016

5. Dünya Türk Forumu, Türk Dünyası ve Diasporalarının küresel temsilcilerinin katılımıyla 01-03 Haziran 2016 tarihinde Titanic Business Bayrampaşa Hotel İstanbul’da ‘’Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler’’ ve “Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetişimi" ana temalarıyla gerçekleştirilecek.

Türk Dünyasına yönelik “Kızıl Elma Ödülleri”nin üçüncüsü de 2 Haziran Perşembe akşamı sahiplerini buluyor. Ödül töreninde Arslanbek Sultanbekov Konseri ve Kazakistan Hanum Ajansı’nın Sunacağı Defile gerçekleştirilecek.

Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu 4. Toplantısı ise 1 Haziran’da yapılacak.

Ressam Alibek Koylakaev’in "Sessiz Söz", Ressam Murat Erkan’ın "Anadolu’nun Altın Çağı; Selçuklu’nun Altın Yüzü" temalı Resim Sergileri 02 Haziran Sabahı Açılacak.

Türk Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi TASAM, Türk Dünyası ve Diasporalarının birçok ülkedeki akademisyen, devlet adamı, diplomat, gazeteci, sivil toplum, düşünce ve kanaat önderlerini İstanbul’da gerçekleştireceği organizasyonda buluşturuyor.

İstanbul’da Titanic Business Bayrampaşa Hotel’de yapılacak 5. Dünya Türk Forumu’nun açılış konuşmalarını TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, TÜRKPA Genel Sekreteri Jandos Asanov, devlet ve uluslararası organizasyon temsilcileri yapacak.

Ana temaları ‘’Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, kişiler” ve “Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetişimi" olan 5. Dünya Türk Forumu’nun alt temaları; ‘’Türk Medeniyeti Düşünce Birikimi ve Stratejik İletişim Perspektifleri’’, ‘’Eleştirel Düşünce Dinamikleri, Kurumları’’, ‘’Referans Değerler, Referans Kurumlar, Referans Kişiler’’, ‘’Ortak Değerler, Entegrasyon ve Stratejik İletişim’’, ‘’Türk Medeniyeti Ekonomi Modeli ve Güvenlik’’, ‘’Medeniyetler Arası Etkileşim’’, ‘’Terörle Mücadelede Ortak Değerler’’, ‘’Medeniyet Sembolü Şehirler ve Güvenlik’’, ‘’Sanat, Estetik, Kültür ve Turizm: Ürünler, Modeller ve Yeni Stratejiler”, “Yönetişim ve İletişim için Strateji ve Vizyon”; “Stratejik Yönetişim ve Diaspora”, “İstişare ve Karar Alma Süreçlerinde Diaspora”, “Stratejik İletişim ve Diaspora”, “Akademik Faaliyetler ve Diaspora”, “İş Dünyası ve Diaspora”, “Düşünce Kuruluşları ve Diaspora” ve “Bölgesel Perspektifler” olacak.

Başkan Şensoy: “Referans Değerler, Stratejik İletişim Konsepti ile Kurumsallaşmalı”
“Ülküsü olmayanın Ülkesi Tehlikededir”

21. yüzyılın ilk çeyreğini yaşadığımız yılların, ileride yüzyılın geri kalanına dair eğilimleri belirlediği ve netleştiği zamanlar olarak anılacağını belirten TASAM Başkanı Süleyman Şensoy; enformasyon teknolojilerinde gelinen son noktanın, savaşların doğasını bile değiştirdiğini söyledi. Gelişmelerin bir çatışmanın hiç silaha başvurmaksızın kazanılabileceği ve mücadelenin deniz, hava ya da kara savaşları yerine siber alanlarda ve iletişim çabaları ile yürütülebileceğini ortaya çıkardığını, internet, siber saha ve sosyal medyanın istihbarat toplama, hatta insanları ve organizasyonları hedef alma amacıyla kullanılabildiğini dile getiren Başkan Şensoy bu sebeplerle “Stratejik İletişim”in öneminin hat safhaya ulaştığını belirtti.

Yüzlerce yıllık tecrübe ile süzülüp günümüze kadar gelen “il gider, töre kalır” Türk atasözüne uygun olarak “Ülke”nin “Ülkü” ile tekrar kazanılabildiğini ifade eden Başkan Şensoy; Referans Değerler, Referans Kurumlar ve Referans Kişilerin, “Stratejik İletişim” konsepti ile daha görünür kılınması gerektiğinin altını çizerek “Ülküsü olmayanın Ülkesinin” bugün ve gelecekte tehlikede olacağını belirtti.

Başkan Şensoy sözlerini şöyle sürdürdü “Türk medeniyet havzası sahip olduğu merkezî konum sayesinde komşu medeniyet havzaları ile kesintisiz bir etkileşim içerisinde bulunmuştur. Modern dönemlerle birlikte, ama özellikle küreselleşmenin yoğunlaştığı günümüzde bu etkileşim Türk medeniyetinin daha ziyade edilgen kaldığı bir atmosfere dönüşmüştür. Bu edilgenlik sadece Türk medeniyeti açısından değil, tüm insanlık açısından ciddi meselelerin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bu nedenle Türk medeniyeti kendi özgün değerlerini ve kurumlarını çağın getirdiği şartlara hitap edecek şekilde ihya etmek ve Türk İslam tarihi ve medeniyetinde iz bırakan şahsiyetleri hatırlayarak günümüz insanlığı ve gelecek nesiller için dayanak noktası oluşturmak zorundadır.

‘Stratejik İletişim: Referans Değerler, Kurumlar, Kişiler’ başlığı altında toplanacak 5. Dünya Türk Forumu bu noktada Türk dünyasında söylem birliği oluşturulmasına, sorunların çözümü için gerekli düşünce üretiminin hızlandırılmasına, Türk dünyası ülkelerinin imajının iyileştirilmesine ve Türklük birikiminin tüm insanlığın hizmetine sunulmasına mütevazı katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Ayrıca ‘Türk Diasporası Vizyonu, Stratejik İletişim ve Yönetişimi’ başlıklı diğer ana tema altında ise yine stratejik iletişim konsepti temelinde Türk Diasporası’nın yeni dönem vizyonu ve yönetişim stratejisi tartışılacaktır.” dedi.

Türk Dünyası’nda “Kızıl Elma Ödülleri” Üçüncü Kez Veriliyor
03-05 Nisan 2013 tarihinde İstanbul’da düzenlenen 2. Dünya Türk Forumu sonuç bildirgesinde; Forum bünyesinde bir “Türk Dünyası Ödülü” ihdas edilmesi benimsenmişti. Türk Dünyası’nın vizyon ve derinliğini güçlendiren başarılı kişiler ile kurumları onurlandırmak ve teşvik etmek amacı ile farklı kategorilerde 2014 yılından itibaren her yıl düzenli olarak Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri veriliyor.

Kızıl Elma “Özel” Ödülü başta olmak üzere “Devlet”, “Diplomasi”, “İş”, “Bilim”, “Kültür”, “Sanat”, “Teknoloji”, “Strateji”, “Spor”, “Kamu Diplomasisi” başlıklı toplam 11 farklı kategoride ödül verilecek.

Ödüller 5. Dünya Türk Forumu’nun ikinci günü olan 2 Haziran 2016 Perşembe Akşamı Titanic Business Bayrampaşa Hotel’de 19.00-21.00 saatleri arasında düzenlenecek Takdim Töreni ile sahiplerini bulacak.

Tören’de “Dombra” eseri ile Türk Dünyası’nda adını duyurmuş, Nogay Türkü halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov bir konser verecek. Ayrıca Kazakistan Hanum Ajansı bir defile sunumu gerçekleştirecek.

Dünya Türk Forumu Akil Kişiler Kurulu 4. Toplantısı da İstanbul’da
Ekim 2012’de icra edilen ilk Dünya Türk Forumu’ndaki öneri üzerine oluşturulan DTF Akil Kişiler Kurulu’nun ilk toplantısı Nisan 2013’te İstanbul’da 2. Dünya Türk Forumu marjında gerçekleştirilmişti. Kurul’un 2. toplantısı 28 Mayıs 2014’te Eskişehir (2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti) ilimizde ve 3. toplantısı da 23 Nisan 2015’te İstanbul’da yapılmıştı.

Dördüncü toplantısını 01 Haziran 2016 Çarşamba günü İstanbul’da yapacak DTF Akil Kişiler Kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Türk Konseyi Danışmanı Büyükelçi Halil Akıncı, İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Devlet Eski Bakanı Prof. Dr. Ahat Andican, TAVAK Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, TBMM 21.-22. Dönem Milletvekili Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsenbike Togan, Doğu Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve KKTC Eski Başbakanı Hakkı Atun, Hollanda Türkevi Araştırmalar Merkezi Başkanı, Drs. Veyis Güngör, Almanya Türk Toplumu Onursal Başkanı Prof. Dr. Hakkı Keskin, Kırgız - Türk Manas Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadırali Konkobayev, Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Gürsoy Naskali, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı, Anar Rızayev, UNESCO Kazakistan Daimi Temsilcisi, Yazar Olcas Süleymenov, Virginia Üniversitesi Zihin ve İnsan İlişkileri Merkezi’nden Prof. Dr. Vamık Volkan ve Çağ Üniversitesi Öğretim Üyesi, E. Büyükelçi ve TASAM Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ali Engin Oba.

Programlarda Resim Sergisi, Konser ve Defile de Yer Alıyor
5. Dünya Türk Forumu kapsamında Devlet Kültür ve Sanat Üniversitesi’nde resim eğitimi alan Nogay asıllı Kazakistan vatandaşı Ressam Alibek Koylakaev’in “Sessiz Söz” Resim Sergisi ile Mimar Sinan Üniversitesi Yüksek Resim Bölümü mezunu Ressam Murat Erkan’ın “Anadolu’nun Altın Çağı; Selçuklu’nun Altın Yüzü” isimli iki resim sergileri de yer alıyor. Her iki resim sergisi de Forum’un yapılacağı Titanic Business Bayrampaşa Hotel’de 01-03 Haziran 2016 tarihinde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

02 Haziran 2016 Perşembe Akşamı gerçekleştirilecek Kızıl Elma Ödülleri Takdim Töreni öncesinde “Dombra” adlı eseri ile Türk dünyasında adını duyurmuş, Nogay Türk’ halk müziği sanatçısı ve ozanı Arslanbek Sultanbekov bir konser verecek. Kazakistan Hanum Ajansı’ndan Tasarımcı Farida Berdikankızı Orazbek ve Tasarımcı-Etnolog Hanum Aydaş’ın tasarladığı Kazak kıyafetlerini içeren kreasyonun podyuma çıkacağı defile de Kızıl Elma Ödülleri Takdim Töreni öncesinde yapılacak.

[ 4. Dünya Türk Forumu’na dair detaylı bilgiler http://www.tasam.org/tr-TR/Etkinlik/5836/5_dunya_turk_forumu linkinde ]
[ Türk Dünyası Kızıl Elma Ödülleri’ne dair detaylı bilgiler ise http://kizilelma.dunyaturkforumu.org/index.php/tr/ linkinde ]

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT