Akbank Caz Festivali 27. Yılını Kutluyor

Akbank Caz Festivali 27. Yılını Kutluyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Akbank Caz Festivali 27. Yılını Kutluyor

Caz dünyasının saygın isimlerini izleyici ile buluşturan Festival, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 27, 2017

Şehrin Caz Hali Başlıyor

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden biri Akbank Caz Festivali, bu yıl 27. yaşını kutluyor. Geçmişten günümüze Cecil Taylor, Archie Shepp, McCoy Tyner, Pharoah Sanders, Jimmy Smith, Enrico Rava, John Scofield & Joe Lovano, Manu Katché, David Sanborn gibi caz dünyasının saygın isimlerini izleyici ile buluşturan Festival, 3 - 19 Kasım 2017 tarihlerinde şehri cazın farklı renkleriyle kucaklayacak.

Bugüne kadar milyonlarca takipçisi ile giderek yükselen bir grafiğe sahip olan Akbank Caz Festivali, 27. yılında da birbirinden özel performanslara ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Festival’in bu seneki yıldız isimleri arasında; modern cazın baş besteci-piyanistlerinden Abdullah Ibrahim, Güney Afrika’nın ilk siyahi bebop caz grubu The Jazz Epistles ruhunu yeniden dirilten Ekaya ve Güney Afrika’nın başka bir caz ikonu olan trompetçi Hugh Masekela’dan oluşan Abdullah Ibrahim & Ekaya and Hugh Masekela, cazın dünyadaki büyükelçilerinden Vanessa Rubin, şarkıları bugüne dek dijital platformlarda 2,5 milyondan fazla dinlenen Ala.Ni, kendi kuşağının iz bırakmış caz gitaristlerinden Wolfgang Muthspiel, Ekvadorlu prodüktör ve müzisyen Nicola Cruz, İngiliz yapımcı ve müzisyen Bonobo, Norveçli tubacı ve besteci Daniel Herskedal, enstrümantalist ve besteci kimliğiyle cazın geleceğini şekillendirecek 25 genç isim arasında gösterilen Marius Neset, klasik müzik disiplinini hareketli ritimler ve parlak armonilerle birleştiren Amina Figarova Sextet, Kübalı caz piyanisti ve bestecisi Alfredo Rodríguez, Amerikalı davulcu ve yapımcı Mark Guilliana, İngiliz saksafoncu Shabaka Hutchings ve Güney Afrikalı müzisyen dostlarından oluşan The Ancestors grubu, post-modern stil cazı, funk, Afro ritimler ve egzotik bir ses dünyasıyla birleştiren Mop Mop ve Acid Jazz’ın önemli isimlerinden Red Baraat yer alıyor. Yenilikçi projeler bölümünde Kenan Doğulu ve Sattas’ı ağırlayacak olan Festival, aralarında Emin Fındıkoğlu, İlhan Erşahin, Baki Duyarlar, Çağıl Kaya, Çağrı Sertel ve Şenay Lambaoğlu’nun da bulunduğu pek çok Türk cazcının yanı sıra Evrencan Gündüz ve Hakan Başar gibi yeni nesil yetenekleri de müzik tutkunlarıyla buluşturacak.

Akbank’ın kültür sanat alanında gerçekleştirdiği en önemli projelerden biri olan Akbank Caz Festivali’ni 27 yıldır müzikseverlerle buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, “Caz müziğinin Türkiye’de gelişmesine ve daha geniş kitlelerce tanınmasına katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz. Ülkemizde cazın önde gelen etkinliklerinden olan Akbank Caz Festivali’nin, müzikseverlerin takviminde önemli yer tuttuğunu görmek bizi her yıl daha da mutlu ediyor. İstanbul gibi farklı renk ve sesleri uyum içinde barındıran, zengin bir şehre caz müziği çok yakışıyor. Bu yıl ayrıca gençlerimize cazı daha da sevdirmek amacıyla hem İstanbul’da hem de ülkemizin diğer şehirlerinde festival kapsamında bir çok etkinlik düzenleyeceğiz. Ekonomik gelişmeye katkıda bulunurken, yıllardır kararlılıkla sürdürdüğümüz kültür-sanat projeleriyle sanatı geniş kitlelere ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Akbank Sanat Müdürü Derya Bigalı ise festival ile ilgili değerlendirmesinde, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da caz tutkunları için usta müzisyenlerin yanı sıra Avrupa caz sahnesinin yükselmekte olan genç yıldızlarının ve yeni nesil Türk caz sanatçılarının da aralarında yer aldığı cazın farklı renklerini yansıtan zengin bir program hazırladık. 27. Akbank Caz Festivali’nin cazseverlere yeni keşifler sunmasını diliyorum” dedi.

Akbank Caz Festivali’nin artık bir festival klasiği haline gelen “Kampüste Caz” konserleri bu yıl da devam ediyor. Festivalin en önemli etkinliklerinden biri olan Kampüste Caz, 20 Kasım – 1 Aralık tarihleri arasında Muğla, İzmir, Eskişehir, Bolu, Adana, Mersin, Kayseri ve Ankara’da vokal, şarkı sözü yazarı ve şair Jehan Barbur ile cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak.

Festival’in bir diğer önemli etkinliği olan, gençlere caz müziğini ve enstrümanlarını daha da yakından tanıma fırsatı sunan Liselerde Caz Atölyeleri, bu yıl 8 Kasım, 9 Kasım, 16 Kasım ve 17 Kasım tarihlerinde sekiz ayrı lisede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Akbank, kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında uzun yıllardır kendi çalışanları ile sürdürdüğü gönüllülük projelerini gençlerle buluşturduğu Şehrin İyi Hali projesine devam ediyor. Gençlerden yoğun ilgi gören proje kapsamında bu yıl toplum yararına projelerde gönüllü olarak çalışan 1000 genç, 11 Kasım Cumartesi günü Volkswagen Arena’da gerçekleştirilecek Bonobo konserini izleme imkanı bulacak.

Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliği ile gerçekleştirilen 27. Akbank Caz Festivali boyunca aralarında Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Seed, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 36 ayrı mekanda 53 konser, 3 söyleşi ve 15 atölye çalışması gerçekleştirilecek.

27. Akbank Caz Festivali konserlerin biletlerini Mobilet’ten alabilir, Festival hakkında detaylı bilgi için www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com adreslerinin yanısıra instagram.com/AkbankSanat, facebook.com/AkbankSanat, twitter.com/AkbankSanat adreslerini takip edebilirsiniz.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT