Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat

Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat

Etkinlik Etkinlik Haberleri Andy Warhol: Herkes İçin Pop Sanat

Pera Müzesi’nde devam eden Andy Warhol Herkes için Pop Sanat ve Stephen Chambers Büyük ülke ve Diğer Hikayeler sergilerini görmek için son günler!

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 11, 2014

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi’nde, 7 Mayıs tarihinde açılan, Amerikan pop kültürünün ikonik isimlerinden Andy Warhol’un Slovakya Modra’daki Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen “Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat” ile İngiliz çağdaş sanatçı Stephen Chambers’ın son 20 yıla uzanan baskıresim ve yağlıboya yapıtlarının yer aldığı “Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler” sergilerini görmek için 20Temmuz Pazar son gün.

“Andy Warhol: Herkes için Pop Sanat” sergisinde, Pop Sanatı’nın en önemli isimlerinden Andy Warhol’un (1928-1987) Campbell’s Soup, Kovboylar ve Kızılderililer, Tehlikedeki Türler, Çiçekler dizilerinin yanı sıra Mick Jagger ve Lenin gibi ünlü isimlerin portreleri de yer alıyor. 20. yüzyılda dünyanın sanata bakışını değiştiren, Amerikan kültürüne yeni bir boyut getiren ve döneme damgasını vuran Andy Warhol’un Pera Müzesi’nde iki kata yayılan sergisinde, Slovak asıllı sanatçının Slovakya Modra’daki Zoya Müzesi koleksiyonundan derlenen 87 yapıtı arasında daha önce Türkiye’de sergilenmeyen ipek baskı dizileri ve desenleri de yer alıyor.

Londra Kraliyet Sanat Akademisi işbirliğiyle gerçekleşen, İngiliz çağdaş sanatçı Stephen Chambers’ın (d. 1960) son 20 yıla uzanan baskıresim ve yağlıboya yapıtlarının yer aldığı “Stephen Chambers: Büyük Ülke ve Diğer Hikâyeler” sergisinde ise sanatçının, William Wyler’in 1958 yapımı western filmi Büyük Ülke’ye atıfta bulunan, bu alandaki en büyük baskı kompozisyonu olma özelliğini de taşıyan ve 78 ayrı resimden oluşan Büyük Ülke başlıklı yapıtı da bulunuyor.

Her iki sergi de 20 Temmuz 2014 tarihine kadar Pera Müzesi’nde ziyarete açık kalacak.

Pera Müzesi, “Uzun Cuma” kapsamında her Cuma 18:00 - 22:00 saatleri arasında ücretsiz ziyaret edilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT