Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Şişli'de Sergileniyor

Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Şişli'de Sergileniyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Anne Frank'ın Yaşam Öyküsü Şişli'de Sergileniyor

Anne Frank’ın yaşam öyküsünden yola çıkılarak insan haklarının ve demokratik değerlerin önemini vurgulamak amacıyla hayata geçirilen ‘Anne Frank – Günümüz İçin Bir Tarih’ sergisi Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Evi’nde açıldı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 21, 2018

“Bana öyle geliyor ki 13 yaşındaki bir öğrenci kızın iç dökmeleriyle ileride ne ben ne de bir başkası ilgilenecek” diyen ve bugün bütün dünyada milyonlarca kişinin hatıra defterini okuduğu Anne Frank’ın yaşam öyküsünü anlatan sergi, Şişli Belediyesi ev sahipliğinde Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Bartholomeus Josephus Maria Van Bolhuis, Türkiye Musevileri Hahambaşı Rav İsak Haleva, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Levent Şensever ve vatandaşların katılımı ile açıldı. Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Sivil ve Ekolojik Haklar Derneği (SEHAK) ile Anne Frank House Müzesi işbirliğiyle düzenlenen sergi, İkinci Dünya Savaşı’nın en yaygın bilinen tarihi figürlerinden biri olan Anne Frank’ın yaşam öyküsü ile birlikte daha az bilinen yerel öyküleri, Nazi rejiminin yükselişini ve Holokost’a yol açan süreci anlatıyor.

Anne Frank sergisinin açılışında konuşan Şişli Belediye Başkanı H. Hayri İnönü, serginin insan hakları bilinci geliştirilmesi açısından önemli olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “İnsan hakları ve demokratik değerlerin önemini vurgulamak amacıyla açılan bu anlamlı sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyorum. Anne Frank Sergisi gibi tarihi süreçleri anlatan etkinlikler toplumsal hafızayı güçlendirerek yaşanılanlardan ders çıkartılmasını sağlar. Biz ‘Tüm insanlar özgür, onur ve hakları yönünden eşit doğarlar’ sözünü ilke edinerek ilçemizde çok kültürlülüğü, eşitliği ve özgürlüğü destekliyoruz. Şişli’de uzun yıllardır Türk, Rum, Musevi, Kürt, Roman, Ermeni ve tüm komşularımızla huzur içinde, kardeşçe yaşıyoruz. Bu zengin kültürü korumak için de projeler üretiyoruz.”

Gençler temel haklar ve demokratik değerler üzerine eğitim alacak

Sergi kapsamında, 18-26 yaş grubundan toplam 16 gence Hafıza Yürüyüşü adı verilen anıt ziyaretleri ve eğitim atölyeleri ile temel haklar ve demokratik değerler eğitimi verilecek.23-25 Mart tarihlerinde gerçekleşecek eğitimlere katılan gençler “Anne Frank House Sertifikası” alacak ve Amsterdam’da düzenlenen uluslararası Anne Frank etkinliklerine katılmaya hak kazanacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT