Attilâ İlhan 90. Yaşında!

Attilâ İlhan 90. Yaşında!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Attilâ İlhan 90. Yaşında!

Attilâ İlhan’ın 90. yaşı Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlanacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ekim 12, 2015

Türk edebiyatı dünyasına damga vuran nice eşsiz dizelerin sahibi ünlü şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan’ın 90. yaşı Caddebostan Kültür Merkezi’nde düzenlenen bir etkinlikle kutlanacak.

Kadıköy Belediyesi ve Attilâ İlhan Vakfı’nın işbirliğiyle 12 Ekim Pazartesi günü saat 20:00’da başlayacak olan “Attilâ İlhan 90 Yaşında” anma gecesi halka açık ve ücretsiz olacak. Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları Genel Müdürü Ahmet Salcan, Ataol Behramoğlu, Biket İlhan, Doğan Hızlan, Erol Manisalı, Ezgi Öksüzbakan, Haydar Ergülen, Nedret Çatay, Solmaz İlhan ve Yakup Çelik bu özel gecede Attilâ İlhan’ı anlatacaklar.

Ahmet Mümtaz Taylan, Deniz Uğur, Kerem Alışık ve Levent Ülgen’in şiir dinletilerine sahne olacak gece, ünlü müzisyen Vedat Sakman’ın dinletisiyle sona erecek.

Attilâ İlhan Hakkında

Haziran 1925’te bürokrat bir babanın oğlu olarak Menemen’de doğan Attilâ İlhan, ilk ve orta eğitiminin büyük bir bölümünü İzmir ile Anadolu’nun çeşitli yerlerinde tamamladı. İstanbul’da Işık Lisesi’nden mezun olduktan sonra girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ndeki yükseköğrenimini yarıda bırakarak 6 yıl aralıklarla Paris’te yaşadı. Türkiye’ye dönerek çeşitli gazete ve dergilerde genel yayın müdürlüğü ve başyazarlık yapan İlhan’ın, birçok gazete ve dergide köşe yazıları, denemeleri, şiir ve eleştirileri yayımlandı.

Türk edebiyatının önemli isimleri arasına giren İlhan, Mavi ya da Maviciler adıyla tanınan toplumcu gerçekçi şiir akımını başlatmasıyla biliniyor. Yunus Nadi Roman Armağanı, Türk Dil Kurumu Şiir Ödülü ve Sertel Demokrasi Ödülü gibi birçok prestijli ödülü olan İlhan’ın kitapları 2001 yılından bu yana Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle okuyucularla buluşuyor. 2005 yılında 80 yaşındayken hayata veda eden İlhan, ardında ölümsüz pek çok eser bıraktı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT