Cam Ocağı Vakfı’nda Birbirinden Renkli Programlar!

Cam Ocağı Vakfı’nda Birbirinden Renkli Programlar!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Cam Ocağı Vakfı’nda Birbirinden Renkli Programlar!

Cam Ocağı Vakfı şehrin dışında, doğanın içinde çalışmalarıyla hayatınıza farklı değerler katmak için 20.000m2 alanıyla Riva Nehri’nin kıyısında sizleri bekliyor! Eylül ayı içerisinde birbirinden farklı tekniklerde 4 alternatif program yer alıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 21, 2014

Cam Ocağı Vakfı şehrin dışında, doğanın içinde çalışmalarıyla hayatınıza farklı değerler katmak için 20.000m2 alanıyla Riva Nehri’nin kıyısında sizleri bekliyor! Eylül ayı içerisinde birbirinden farklı tekniklerde 4 alternatif program yer alıyor:
- Jiri Pacinek & Rob Stern ile Sıcak Cam
- Viladimir Klein ile Soğuk Cam Şekillendirme
- Dean Allison’la sıcak döküm Pozitif ve Negatifler
- Jelveh Jaferian Johnson ile Boncuk Yapımı

“Jiri Pacinek & Rob Stern ile sıcak cam” programında hem camla çalışma üzerine bir macera hem de kendinizi keşif için bir yolculuk yapacaksınız. öncelikli ilgi alanımız özgün fikirlerinizi camla çalışma teknikleri üzerinden ifade edecek ve açıkça ortaya koyacak yetileri kazanmanızı; aynı zamanda da portfolyonuza koyabileceğiniz sanat eserleri çıkarabilmenizi sağlamaktadır. Farkındalığınızı ve bir takımla çalışma yetinizi geliştirerek, daha karmaşık ve ifadesi güçlü formları başarılı bir şekilde yaratabilmenizi sağlayacak araçları kazanabileceksiniz. Bu atölye çalışmasında cam üfleme ile heykel yapma, minik parçalar ekleme, renklendirme ile daha güçlü heykeller yaratabilmeyi göreceksiniz. Bitmiş ürünleriniz sergilenerek üzerlerine yapılan tartışmalar ile öğrencilerin cam kariyerlerine yeni bir bakış açısı katmanıza da yardımcı olacaktır.

“Vladimir Klein ile Soğuk Cam Şekillendirme”; Masif cam bloklarla çalışılacak bu atölye çalışmasında, soğuk cam çalışması tüm yönleriyle ele alınacak ve taşlama makinesi ile şekillendirme, parlatma, yatay taşlama, dikey şerit zımpara kullanımı gibi birçok teknik öğretilecek. Bu arada, soğuk cam tekniğindeki kesme ve parlatma işlemlerinin uzun ve zahmetli olması nedeniyle çok gözde olmadığı şeklindeki yaygın görüş değiştirilmeye çalışılacak. Elmas testere kullanarak, taşla çalışır gibi sert metal keskiyle yontarak, küçük elmas taşlama aletleri kullanarak bu tekniği daha kolay, hızlı ve ilginç hale getirmenin yöntemleri gösterilecek. Bu yolla, yapıştırıcı da kullanarak, birkaç parça cam bir araya getirilip büyük heykeller yapılabilecek.

“Pozitif ve negatifler - Dean Allison'la Sıcak Döküm”; Bu atölye çalışması çeşitli malzeme ve metotlar kullanarak kalıpla şekillenmiş cam formları elde etmeyi amaçlamaktadır. Uygulamalar kauçuk kalıp da dâhil kayıp mum tekniği ve alçı kalıp stratejileri içerecektir. Katılımcılar pozitif ve negatif formu, kalıp tariflerini, cam projeleri, detayı yakalama, tavlama ve soğuk atölyede çalışmayı öğrenecekler. Bu atölye çalışması katılımcılara camla ilgili formları üretme ve daha düşünceli ve verimli kalıp yapmayı gösterecektir. Katılımcılar kalıpla şekillendirerek yapmak istedikleri eskizleri, objeleri ya da formları yanlarında getirmelidir. Tüm seviyedeki öğrenciler bu atölyeye katılabilir.

“Jelveh Jaferian Johnson ile Boncuk Yapımı”; Cam boncuk yapımının tüm hayranlık verici sırlarını, küçük yuvarlak boncuk yapımından, gümüşlü cam kullanımı ve heykelsi çiçek kaplama çalışmalarını öğreneceğiniz bu iki haftalık atölye çalışmasında ilk 5 günlük bölüm başlangıç/orta seviye, ikinci 5 günlük bölüm orta ve ileri seviye şeklinde hazırlanmıştır. Gece, gündüz, gün batımı, gün doğumu, yağmur,kar, çöl, okyanus gibi organik peyzaj boncuklarımın sırlarının paylaşılacağı programda ayrıca; minyatür vazolar üfleme ve şalümoda süsler yapma konusunda bilgi sahibi olacağız. Her öğrenciye kursun sonunda birer Jelveh Designs heykeli ya da peyzaj boncuğu hediye edilecek. Dersler boyunca sanatçının yeni Denizanası & Su altı Boncukları gibi bazı sürprizleri sizi bekliyor olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT