Cazip Tombullar" İstanbul'da

Cazip Tombullar" İstanbul'da

Etkinlik Etkinlik Haberleri Cazip Tombullar" İstanbul'da

Dünyaca ünlü Çinli Heykel Sanatçısı Xu Hongfei'nin "Şişman ve Mutlu" sergisi dün gerçekleşen lansman ile istanbullularla buluştu.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Temmuz 24, 2015

Dünyaca ünlü Çinli Heykel Sanatçısı Xu Hongfei'nin "Şişman ve Mutlu" sergisi dün gerçekleşen lansman ile istanbullularla buluştu. Serginin Ortaköy meydanında gerçekleşen lansman törenine Eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar gibi önemli isimler katıldı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün katıldığı Nişantaşı Sanat Parkı'nda gerçekleşen lansmanda ise halkın da katılımıyla eğlenceli anlar yaşandı.

Çin devlet sanatçısı Xu Hongfei, daha önce önemli dünya şehirlerinde gezintiye çıkan heykelleriyle bu kez İstanbul'da. 5-12 Ağustos 2015 tarihleri arasında Nişantaşı Sanat Parkı, Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi ve Şişli Cevahir AVM önünde sergilenecek heykellerin ana teması, "Şişman ve Mutlu".

Uluslararası arenada ve sanat camiasında büyük saygı gören Hongfei, heykellerini dünya turnesi kapsamında daha önce İngiltere’nin Londra, Fransa’nın Paris, İtalya’nın Toskana ve Sicilya, Malezya’nın Koala Lumpur ve Avustralya'nın Sidney kentlerinde sergiledi.

Ülkesi Çin'de dünya turnesi ilgiyle takip edilen Xu Hongfei, heykellerinin sergilenme mekanlarıyla Çinli turistlere de rehberlik yapıyor. Bu bağlamda İstanbul'un Xu Hongfei heykelleriyle vereceği görüntüler, Çinli turistler açısından da yol gösterici olacak.

Türk kültürel değerleri de dikkate alınarak seçkisi yapılan ve 20 heykelden oluşan İstanbul sergisinde alışılmışın dışında, heykellerle temas kurulması serbest. Bu serginin daha önce Londra, Sydney ve Milano sergilerinde olduğu gibi, İstanbul’da da sanatseverler tarafından bir selfie fırsatı olarak değerlendirileceği umulmakta.

Xu Hongfei Kimdir?

1963’te Guangzhou’da doğan Xu Hongfei, Guangzhou Güzel Sanatlar Akademisi’nde heykeltıraşlık okudu. 1990’lardan bu yana Çin’in farklı bölgelerinde çok sayıda heykel projesi gerçekleştirdi. 1995’te 930 metrekarelik çalışma stüdyosunu kurdu. Halen, Guangzhou Heykel Enstitüsü rektör yardımcılığı yapmaktadır.

Xu Hongfei, 1997’de ilk “Tombul Kadınlar” heykel serisini yapmaya karar verdi. “Tombul Kadınlar”ın ilginç bir konu olduğuna ve geliştirilerek ileride bir sanat koleksiyonu haline getirilebileceğine, bunun da kendisinin sanat kariyerini daha yükseklere taşıyacağına inandı. Xu Hongfei, şimdiye kadar 100’ün üzerinde “Tombul Kadın” heykeli yaptı.

Xu Hongfei, sanatın “eğlenceli ve zevkli olması gerektiğine” inanır. Günlük yaşamda güzelliği aramaktadır ve “Tombul Kadın” portresinde özgürlüğü ve cazibeyi bulmuştur. Tamamen doğal bir şekilde eşsiz bir yaratıcı perspektif aramaktadır. Bu figürleri betimlerken beyaz mermeri, değerli ahşabı ve bronzu titizlikle kullanmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT