Contemporary İstanbul – Kasim Ayinda Buluşma Noktasi

Contemporary İstanbul – Kasim Ayinda Buluşma Noktasi

Etkinlik Etkinlik Haberleri Contemporary İstanbul – Kasim Ayinda Buluşma Noktasi

10-16 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, yerleşik sanat kurumlarının, galerilerin, müzelerin ve kültür kurumlarının düzenlediği etkinlikleri ortak bir yapı içinde, Türkiye ve uluslararası alanda duyurmaya hazırlanıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 25, 2014

Türkiye’nin ve bölgenin uluslararası çağdaş sanat fuarı Contemporary Istanbul, 650 sanatçı, 3000 eser, 22 ülkeden 95 çağdaş sanat galerisi ile beraber 75.000’den fazla ziyaretçiyi İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve İstanbul Kongre Merkezi’nde buluşturacak.

9. Contemporary Istanbul Avrupa’dan, Balkanlar’dan, Orta Doğu’dan ve 2014 senesinin konuk ülkesi olan Çin’den çağdaş sanata kapılarını açıyor. Kaçırılmayacak buluşma noktası Contemporary Istanbul, yeni medya bölümü Plugin ile çağdaş sanatın geleceğini ve Türkiye’den ve dünyadan çağdaş sanatı keşfetmek için eşsiz bir görüş sağlıyor:

Ci Editions – Sanat edisyonları için üretim, dağıtım ve iletişim platformu

Contemporary Istanbul, sanat edisyonlarının, çoklu sanatların farklı formatlarının, kavramsal boyutlarının sunulduğu, tartışıldığı ve paylaşıldığı yeni girişim ve inisiyatifi CI Editions’ı sunuyor.

Sınırlı sayıda üretilen özel edisyonların yaygın dağıtmını sağlayacak olan CI Editions, sanatın daha geniş izleyici grubunun yanı sıra yeni sanatseverler ile buluşmasında alternatif bir kanal yaratıyor. CI yarattığı bu yeni değer ile yeni koleksiyoner gruplarının da oluşturulmasını sağlayarak bir kez daha ayrıcalığını ortaya koyuyor.

CI Editions geleneksel baskı edisyonları fikrinden çok daha öteye geçiyor. Baskı (litografi, ipek baskı, dijital baskı) sanatçı kitabı, fotoğraf, video, heykel/obje, neon, ses ve diğer çeşitli alanlarda üretilen sınırlı edisyonların bir sanat eseri olduğunu açıklıyor. Ayrıca, CI Dialogues’in 4. gününde sanatçı ve koleksiyoner bakış açısından sanat edisyonları analizi ediyor.

Yeni Medya Bölümü PLUGIN ISTANBUL 2. Yılında

Contemporary Istanbul’un en büyük yeniliği olan Plugin Istanbul Yeni Medya Bölümü sanatsal anlamda daha geniş bir alanı kapsamayı hedefliyor, sadece video sanatı değil, ses ve ışık enstalasyonları, etkileşimli ve jeneratif sanat işleri, iç mekan mapping projeleri, robotik tasarımlar, hepsi ve daha fazlası Plugin Istanbul'da yer buluyor.

Plugin Istanbul ile Contemporary Istanbul, ait olduğu çağın dışına çıkarak ziyaretçileri geleceğe yollamayı amaçlıyor. Geçen seneki büyük başarıdan sonra daha çeşitli bir içerikle ziyaretçileri karşılamayı hedefleyen Plugin Istanbul’un bu seneki katılımcı galerileri arasında, Galerie AKINCI, DAM GALLERY, Karima Celestin, URAStudio, Yellow Peril Gallery, Sedition, Kasa; sanatçılar Zimoun, Simon Heijdens katılımcılar arasında yer alıyor.

New Horizons - Yeni Ufuklar Çin’den Sanatı konuk ediyor

Contemporary Istanbul, her yıl, Türk çağdaş sanatının yanında “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde çevre ülkelere de ev sahipliği yaparak İstanbul’u merkez haline getirmeyi amaçlıyor. 2014 yılında “New Horizons - Yeni Ufuklar” bölümünde son yıllarda uluslararası sanat dünyasında önemli bir güç olmaya devam eden Çin’i konuk edecek. 9. Contemporary Istanbul bu seneki konuk ülke olarak Çin’den galeriler, sanatçılar, küratörler, yayınlar, sanat kurumları ve koleksiyonerleri ağırlayacak. 2010’dan beri Çin video sanatı koleksiyonerliği yapan Dr. Michael I. Jacobs’ın gözünden Çin video sanatını görüleceği “Now You See” sergisi New Horizons-Yeni Ufuklar bölümünde yer alacak.

CI DIALOGUES Öteki sanatın gerçeklerini tartışmaya açılıyor

CI Dialogues konferans programı 2014 yılında da güncel sanatın uluslararası fikir liderlerini tartışma ve konuşmalar ile bir araya getirecek. Plug-in Istanbul Yeni Medya Bölümü ve konuk ülke Çin’in de tartışmalar arasında yer alacağı konferans programının teması “The Other Art. Alternatives. Choices. Options” olacak. Fuar alanında gerçekleşecek konferansta “Koleksiyonerliğin Geleceği”, “Kar Amacı Gütmeyen Organizasyon ve Derneklerin Gücü‘’ ve “Yarının Fuarı” gibi konular tartışılacak.

Yeni küratöryel sergiler; CI UNSTAGED ve CI 90 MINUTE SHOWS

CI 2014 CI Program Direktörü Dr. Marcus Graf tarafından gerçekleştirilen iki etkileyici küratoral sergiyi sunuyor:

CI Unstaged, Türk ve Çinli performans sanatçılarını fuar alanında farklı noktalarda çalışmalarını sergilemeye davet ediyor. Sahne ya da odalara bağlı kalmadan sanatçılar performanslarıyla direkt fuara dahil oluyor ve fuarın dinamik atmosferine katkı sağlıyor.

CI 90 Minute Shows, her 90 dakikada bir, bir sanatçının solo şovunun kurulup, sunulup, tartışılıp, kaydedilip, başka bir sanatçının kurulumu için tekrar boş bir alan bırakılarak oluşturulan bir mekan-sergisi. 50 m2’lik bir kutu biçiminde olacak olan alanda alternatif sunuşlar ve küratoral denemeler için aynı sürecin sürekli devam ettiği deneysel bir forum yaratılıyor. 20 sanatçı bir arada, fuarın dört günü boyunca zaman ve yer temalı kurulumlarını sergiliyor. 90 Minute Shows, değişimleri takip eden, sanatın çoğulculuğunu ve çeşitliliğini destekleyen dinamik ve yönlü bir platform oluşturuyor.

ART ISTANBUL SANAT HAFTASI – 10-16 Kasım 2014 tarihlerinde sanata doyuyoruz

10-16 Kasım 2014 tarihlerinde İstanbul’da, yerleşik sanat kurumlarının, galerilerin, müzelerin ve kültür kurumlarının düzenlediği etkinlikleri ortak bir yapı içinde, Türkiye ve uluslararası alanda duyurmaya hazırlanıyor. Art Istanbul Sanat Haftası; birçok kültürel aktivite, sanat etkinliği, çağdaş sanat sergileri, yeni kültürel sunular, tartışmalar ve eğitim programlarına erişim sağlayacak ve 2. Istanbul Tasarım Bienali ile aynı zamanda gerçekleşecek. SALT, Istanbul Modern, IKSV ve Sakıp Sabancı Müzesi, Borusan Contemporary ve Masumiyet Müzesi’nin de içinde bulunduğu 40’tan fazla kurumu ve Istanbul’daki galerileri aynı çatı altında toplayacak.

GLASSTRESS – Dünyaca bilinen sergi 2015’te 10. Contemporary Istanbul’a geliyor

Cam malzeme kullanılarak üretilmiş en iyi çağdaş sanat eserlerinden oluşan eşsiz bir sergi olan Glasstress, 53. Venedik Sanat Bienali’nin resmi etkinlikerinden biri olarak 2009 yılında hayata geçirildi. Venedik Grand Canale üzerindeki tarihi Palazzo Cavalli-Franchetti, Institute of Sciences and Letters binasında gerçekleştirilen proje 1950’li yıllardan günümüze kadar en önemli çağdaş sanatçılar üzerine odaklanıyor. Man Ray’den Rauschenberg’e ve Jan Fabre’den Mona Hatoum’a kadar birçok sanatçının eserleri projede yer alıyor.

Contemporary Istanbul seçici kurulu tarafından seçilen Türk çağdaş sanatçıları, Glasstress Istanbul 2015’e dahil olacak. Seçilmiş sanatçılar Murano’daki Berengo Studio’da eserlerin üretimi için misafir edilecek.

2015 yılında ilk defa İstanbul’a gelecek serginin katılımcıları arasında; Jaume Plensa, Vik Muniz, Jan Fabre, Seçkin Pirim, Javier Perez, Koen Vanmechelen, Jean Arp, Tracy Emin, Orlan, Erdağ Aksel, Murat Morova, Ardan Özmenoğlu yer alıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT