Dünya Çocuk Günü Dolayısıyla Romen Çocuk Masalları Dinletisi

Dünya Çocuk Günü Dolayısıyla Romen Çocuk Masalları Dinletisi

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünya Çocuk Günü Dolayısıyla Romen Çocuk Masalları Dinletisi

Türk ve Romen çocukları yetenekli tiyatro sanatçısı Gülsün Odabaşı’nın okuyacağı eski ve de çağdaş masalları dinleyebilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mayıs 29, 2017

Dünya Çocuk Günü vesilesiyle, Cumartesi 3 Haziran 2017 tarihinde, 12.00-13.30 saatleri arasında, İstanbul Romen Kültür Merkez Dimitrie Cantemir’de

 

Türkçe ’ye çevrilen masallar: İon Creanga’nın yazmış olduğu ve Leyla Ünal’ın çevirdiği, İaşi 2015 yılında Editura Muzeelor Literare Yayınevi tarafından yayınlanan Beş Ekmek ve Tilkinin Ayıyı Kandırması ile Adina Rosetti’nin yazdığı ve Jenny Vişa tarafından çevrilen Küçük Hanım ve Zaman Oyunu.

 

Etkinlik Romen Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile ortaklaşa olarak düzenlenmektedir.

 

‘Tilkinin Oyununa Gelen Ayı’, ‘Beş Ekmek’ ve ‘Küçük Hanım ve Zaman Oyunu’ masallarındaki sevimli karakterler, küçük dinleyicileri nasihat ve fıkralarla dolu diyarlara taşıyacaktır. Creanga’ya özgü olan gerçekçilik, Adina Rosetti’nin kitabındaki Bay Bugün ve yaşlı Bayan Dün’ün yansıttığı çağdaş komikliğiyle uyumlu bir şekilde birleştiriliyor.

 

Leyla Ünal ve Jenny Vişa tarafından ustalıkla çevrilen masallar, tiyatro sanatçı Gülsün Odabaşı dinletisiyle herkesi büyüleyecektir. Katılan tüm çocukları, masallar diyarında Romen eski ve çağdaş sihirli sözcükleriyle buluşacaklar.  Ayıyı oyununa getirmeyi isteyen tilkinin durduğu yol kenarı, beş ekmeğin davasının yargıladığı mahkeme salonunu ile büyümek isteyen sabırsız çocukların zamanın daha hızlı akmasını istedikleri, Cadının ve Cücecinin buluştukları yer, herkesi büyüleyerek taşıyacağı mekanlardır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT