Dünya Saati 10.Yılında!

Dünya Saati 10.Yılında!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünya Saati 10.Yılında!

Dünyadaki birçok anıtsal yapı, kurum binası ve evlerin ışıkları, 19 Mart 20.30-21.30 saatleri arasında bir saatliğine iklim için kapatılacak.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 14, 2016

WWF’in 2007’den beri her yıl düzenlediği Dünya Saati etkinliği 10 yaşında. Dünyadaki birçok anıtsal yapı, kurum binası ve evlerin ışıkları, 19 Mart 20.30-21.30 saatleri arasında bir saatliğine iklim için kapatılacak.

İlk defa 2007 yılında Avustralya’nın Sidney kentinde iklim değişikliğine dikkat çekmek için gerçekleştirilen ve 2 milyon kişinin bir saatliğine ışıklarını kapattığı Dünya Saati etkinliği, 10 yıl gibi kısa bir süre içinde 172 ülkeye yayıldı. WWF’in bu yıl 19 Mart’ta düzenleyeceği etkinliğe geçen sene 7 binden fazla kentte 2 milyardan fazla insan katıldı.

Tarihin en büyük kitlesel çevre hareketlerinden biri haline gelen Dünya Saati’ne bu yıl Türkiye’nin önemli tarihi mekânları ve anıtsal yapıları da destek veriyor. Türkiye’den şu ana kadar 38 valilik ve belediye ile 188 kurum toplamda 2 bine yakın binada ışıklarını kapatarak Dünya Saati’ne katılacağını açıkladı. Kampanyaya bireyler de evlerinde ışıkları kapatarak destek veriyor.

Dünya Saati bu yıl Facebook’ta
Etkinliğe katılmak isteyen birey ve kurumların www.dunyasaati.org adresine girerek katılımlarını onaylamaları, daha sonra da 19 Mart’ta ışıklarını bir saatliğine kapatmaları gerekiyor. Bu yıl ışık kapatma etkinliğini dijital ortama da taşıyan Dünya Saati, katılımcıları Facebook hesaplarından beş otomatik paylaşım yapmaya davet ediyor ve sosyal medyadaki güçlerini kullanmaya çağırıyor. Dünya Saati’ne destek verdiğini göstermek isteyen kurum ve bireyler Facebook sayfalarındaki profil fotoğraflarını dunyasaati.org adresine kayıt yaptırdıktan sonra isterlerse değiştirebiliyor.

Tüm dünyada 10 binden fazla kentsel simge ve anıtsal yapının bir saatliğine karanlıkta kaldığı Dünya Saati’ne Türkiye bu yıl Truva Atı, Efes Antik Kenti, Peri Bacaları ve Selimiye Cami’nin ışıklarını kapatarak tarihi bir destek veriyor. Türkiye’de Boğaziçi Köprüsü, Sultanahmet Cami ve Aya Sofya Müzesi gibi Türkiye’yi simgeleyen 23 önemli yapı da yıllardır destek verdiği Dünya Saati’ne bu yıl da katılarak yine ışıklarını bir saatliğine kapatacak.

Türkiye’den Dünya Saati’ne katılacak yapılar
Boğaziçi Köprüsü
Efes Antik Kenti
Selimiye Cami
Peri Bacaları (Uçhisar Kalesi)
Truva Atı
Fatih Sultan Mehmet Köprüsü
Topkapı Sarayı
Sultanahmet Cami
Süleymaniye Cami
Ayasofya Müzesi
Galata Kulesi
Rumeli Hisarı
Ortaköy Cami (Büyük Mecidiye Cami)
İzmir Saat Kulesi
Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi
Ihlamur Kasrı
Beylerbeyi Sarayı
Küçük Su Kasrı
Ankara Opera ve Balesi
Nur-u Osmaniye Cami
Yeni Cami
Dolmabahçe Cami
Mihrimah Sultan Cami
Beylerbeyi Cami
Alanya Kalesi
Beykoz Kasrı
Yıldız Şale Köşkü

WWF-Türkiye Hakkında;
WWF-Türkiye dünyanın en büyük, deneyimli ve bağımsız doğa koruma kuruluşlarından WWF’in uluslararası ağının bir parçasıdır. Beş milyonu aşkın destekçiye ve 100’den fazla ülkede etkin bir küresel ağa sahip WWF’in misyonu; dünyanın biyolojik çeşitliliğini koruyarak, yenilenebilir kaynakların sürdürülebilirliğini sağlayarak, kirlilik ve aşırı tüketimin azaltılmasını teşvik ederek gezegenimizin doğal çevresinin bozulmasını durdurmak ve insanın doğayla uyum içinde yaşadığı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmaktır. www.wwf.org.tr

Dünya Saati Hakkında;
Dünya Saati (Earth Hour), iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için düzenlenen dünyanın en büyük çevre etkinliklerinden biri. Yüzlerce kentte, milyonlarca insanın bir saatliğine ışıklarını kapatarak küresel iklim değişikliğine dikkat çektiği Dünya Saati, 2007 yılında Avustralya'da başladı. WWF’in organizasyonuyla kısa sürede yedi kıtada 150'den fazla ülkeye ve 7 binden fazla kente yayıldı. www.dunyasaati.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT