Dünya Tiyatro Günü'nde Oyunlar Ücretsiz Sahnelenecek

Dünya Tiyatro Günü'nde Oyunlar Ücretsiz Sahnelenecek

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünya Tiyatro Günü'nde Oyunlar Ücretsiz Sahnelenecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro gününü ücretsiz sahneleyeceği 8 oyunla kutluyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 27, 2019

Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde Tatlı Kaçık, Fatih Reşat Nuri Sahnesi’nde Söz Veriyorum, Kağıthane Sadabad Sahnesi’nde Felatun Bey ile Rakım Efendi, Kadıköy Haldun Taner Sahnesi’nde Can Yeleği, Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde Aşk Bir Zamanlar(Gazele), Ümraniye Sahnesi’nde Ocak’ta Bahar, Gaziosmanpaşa Sahnesi’nde Nora-Bir Bebek Evi, Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde Amanvermez Avni adlı oyunlarımız 27 Mart 2019 Çarşamba günü 20.30’da ücretsiz olarak sahne alacak. Uluslararası Tiyatrolar Birliği tarafından ilk defa 1961 yılında kutlanmaya başlayan Dünya Tiyatro Günü o tarihten beri aralıksız olarak kutlanıyor. Her yıl tiyatro sanatının önde gelen akademisyen, sanatçı ve yönetmenlerinin kaleme aldığı ulusal ve uluslararası bildiriler sahnelerde okunuyor. Ülkemizde ise Dünya Tiyatro Günü ile ilgili ilk ulusal bildiriyi, Türk tiyatrosunun unutulmaz ismi, kurucumuz Muhsin Ertuğrul kaleme almıştır.

Bu yıl yayımlanan ulusal bildiriyi alanının önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Hülya Nutku kaleme aldı. Nutku, bildiride tiyatro sanatının birleştirici gücüne, sanatın yazara büyük bir sorumluluk yüklediğine, bölge tiyatrolarının yaygınlaştırılmasının önemine vurgu yaptı. Bildiride, sanatın ve sanatçının dünyayı güzelleştirdiğine, Atatürk’ün “Sanat bir milletin kültür seviyesinin aynasıdır” sözünün anlamına değinildi.

2019 Dünya Tiyatro Günü Uluslararası Bildirisi’ni ise Kübalı yönetmen, oyun yazarı, tiyatro eğitimcisi, akademisyen Carlos Celdrán kaleme aldı. Bildiride, Carlos Celdrán seyirciyle buluşma anının sanatçı için anlamını şöyle anlatıyor:

“Benim tiyatromun ana vatanı, kentimin en çeşitli semtlerinden bize eşlik etmek ve birkaç saati, birkaç dakikayı bizlerle paylaşmak için her akşam tiyatrolarımıza gelen seyircilerle buluşma anlarıdır. Benim yaşamım ben olmaktan, kendim için acı çekmekten çıktığım, tiyatro eğiliminin manasını anlayarak yeniden doğduğum o benzersiz anlarla inşa ediliyor: O mana, projektörlerin ışığı altında söylenenlerin ve yapılanların sahici olduğu, içimizdeki en derin ve en kişisel parçayı yansıttığı gelip geçici anların saf hakikatini yaşamaktır.”

Dünya Tiyatro Günü, seyirciyle daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı arttırmak için tüm Türkiye’de tiyatro bölümlerinin, konservatuarların, özel ve devlet tiyatrolarının etkinlik ve gösterimleriyle kutlanacak.

Kaynak: İBB Şehir Tiyatroları

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT