Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Akla Kara Perdelerini Ücretsiz Açıyor

Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Akla Kara Perdelerini Ücretsiz Açıyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Akla Kara Perdelerini Ücretsiz Açıyor

27 Mart pazar günü saat 17.00 ‘de seyirciyle buluşacak oyunu izlemek için 0216 541 43 59 numaradan rezervasyon yaptırmak gerekiyor

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 25, 2016

27 Mart Dünya Tiyatro Günü dünyanın birçok yerinde farklı etkinliklerle kutlanıyor. Tiyatro Ak’la Kara, çok sevilen “Karar Kimin” oyununu o güne özel ücretsiz olarak tiyatro severlerle buluşturuyor.

Dünya çapında tiyatro grupları tarafından kutlanan 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Tiyatro Ak’la Kara, finalinin seyirci tarafından belirlendiği “Karar Kimin” oyununun perdelerini seyircilere ücretsiz açıyor.

27 Mart pazar günü saat 17.00 ‘de seyirciyle buluşacak oyunu izlemek için 0216 541 43 59 numaradan rezervasyon yaptırmak gerekiyor.

Jüri Sensin, Peki “Karar Kimin?”
Ken Harrison bir trafik kazası sonucu boyundan aşağısı felç olmuş bir heykeltıraştır. Aynı zamanda böbrekleri de iflas etmiştir ve diyalize bağlıdır. 6 ay hastanede geçen bir süreden sonra iyileşme umudu olmayan Ken, hastaneden taburcu edilmek ister. Hastanenin başhekimi Dr.Emerson ise hastane dışında Ken’in yaşayamayacağını düşünür ve bu karara karşı çıkar ve Ken’in akli dengesi yerinde değildir raporu tutturarak hastanede zorla tutar. Bunun üzerine Ken bir avukat tutarak hastaneye karşı dava açar. Hastanede çalışan diğer doktorlar, hemşireler ve hastabakıcılar iki ayrı kutba ayrılır. Ken, kendi bedeni ve yaşamı hakkında sadece kendisinin karar verebileceğini kanıtlamaya çalışırken Dr.Emerson ise ne olursa olsun hastasını yaşatmaya kararlıdır. Mahkemede yargıç her iki tarafı da dinledikten sonra kararı toplum jürisi koltuğunda oturmakta olan seyirciye sorar. Jüri’nin vereceği karar göre oyunun sonu ya Ken Harrison’ın kendi isteğiyle hastaneden çıkmasıyla ya da Dr. Emerson’ın onu zorla hastanede tutarak yaşamaya zorlamasıyla bitecektir.

Finale siz karar vereceksiniz ve belki de kararınızı ilk kez bu kadar sorgulayacaksınız…

Yazan : Brian Clarke
Çeviren : Savaş Özdural
Yöneten: Atilla Şendil
Yönetmen Yardımcısı: Ozan Dağara
Işık Tasarım: Yüksel Aymaz
Kostüm Tasarım: Pelin Turancı
Oyuncular Savaş Özdural, Hakan Altuntaş, Pelin Turancı, Fatih Gülnar, Ilgın Angın, Arzu Akın, Adem Türker, Mehmet Güler, Tanju Yıldırım, Buket İrtem, Gülnur Badakal

Tiyatro Ak’la Kara

Adres: Bahariye cd. Akyıldız pasajı no:92 Bahariye – Kadıköy
Telefon: 0216 541 43 59
Mail: tiyatro@tiyatroaklakara.com
http://www.tiyatroaklakara.com/
Facebook/Twitter:Tiyatro Ak’la Kara

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT