Harbiye Askeri Müzesi’nin Tanıtımı Ve Biletleri Türsab’ta

Harbiye Askeri Müzesi’nin Tanıtımı Ve Biletleri Türsab’ta

Etkinlik Etkinlik Haberleri Harbiye Askeri Müzesi’nin Tanıtımı Ve Biletleri Türsab’ta

Dünyanın En Eski Müzelerinden Harbiye Askeri Müzesi’nden Tanıtım Atağı

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağustos 11, 2014

Koleksiyonlarının zenginliği ve çeşidi açışından dünyanın en eski ve önde gelen müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin tanıtımı için Genelkurmay Başkanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) işbirliğine imza attı. Müzekart + sistemine dahil olarak yüzde 20 indirimli olarak ziyaret olanağı sağlanan Harbiye Askeri Müzesi’nin biletleri de TÜRSAB tarafından yetkili acentalara temin edilecek.

Kuruluşu 1453’e dayanıyor

Kuruluşu 1453’te İstanbul’un fethine dayanan ve bugünkü binasına 1959 yılında taşınan Harbiye Askeri Müzesi koleksiyonunda 45.000’i aşkın eser bulunuyor. Bunların arasından titizlikle seçilen 5.000 eser sergileniyor. Dönem, konu gibi değişik açılardan ele alınarak gruplandırılan bu zengin koleksiyon içinde çeşitli silahlar, askeri kıyafetler, çadırlar, bayraklar ve sancaklar ile benzeri türde çok değişik askeri kültür varlıkları yer alıyor. Bunlar arasında ahşap ve maden süsleme sanatının güzel örneklerini oluşturan tüfek, tabanca, top ve kılıçlar, zarif süslemeleri ve kitabeleriyle zırhlar, kalkanlar ve miğferler, Osmanlı ordusunun görkemini vurgulayacak nitelikteki altın görünümünde tombaklar ve Osmanlı saray çadırlarının en nadide örnekleri bulunuyor. 28 salonun bulunduğu Harbiye Askeri Müzesi’nde her gün saat 15:00 ile 16:00 arasında Mehter’in tarihçesini anlatan İngilizce ve Türkçe multivizyon ile 20’şer dakikalık iki seans halinde verilen konser büyük ilgi görmektedir.

Müzekart + sahiplerine % 20 indirim olanağı

Dünyanın en önemli müzelerinden biri olan Harbiye Askeri Müzesi’nin yurtiçi ve yurtdışında daha çok tanıtılması amacıyla Genelkurmay Başkanlığı ile TÜRSAB kapsamlı bir protokole imza attı. Anlaşmayla birlikte Müzekart + sahipleri Harbiye Askeri Müzesi’ni % 20 indirim olanağıyla ziyaret etme şansı yakaladılar.

Yurtiçi ve yurtdışında tanıtım atağı

Protokol kapsamında TÜRSAB, Askeri Müze’nin gişelerinin geliştirilmesi ve modernize edilmesi için bilgi ve teknik destek sunarak hizmet kalitesinin arttırılmasına katkı sağlayacak.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye’nin en önemli müzelerinin de aralarında bulunduğu 155 müzenin işletmesini TÜRSAB olarak kendilerinin yürüttüğünü ve bu konuda uluslar arası çapta deneyime sahip olduklarını belirterek şunları söyledi:
“Müzecilikle ilgili her türlü kamu ve özel kuruluşla Askeri Müze arasında koordinasyonu sağlayacağız. Dünya genelinde muadili olan müzelerle işbirliğine giderek kardeş müze anlaşmaları imzalamayı planlıyoruz. Türkiye tarihi açısından çok büyük önem taşıyan eserlerin de bulunduğu Harbiye Askeri Müzesi’nin yurtiçi ve yurtdışındaki tanıtımı için konserler, sergiler ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Harbiye Askeri Müzesi’nin turistlerin en önemli ziyaret noktalarından biri olması için elimizden geleni yapacağız.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT