Her Ses Bir Nefes 6

Her Ses Bir Nefes 6

Etkinlik Etkinlik Haberleri Her Ses Bir Nefes 6

“25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü" Öncesi “Kadına Yönelik Şiddetin Son Bulması Tek Amacımız.”

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 23, 2015

Polisan Boya’nın kadına yönelik şiddete ve sorunlarına dikkat çekmek amacıyla hayata geçirdiği “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi altıncı yılında, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) oyuncuları işbirliği ile gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında birbirinden farklı sanatçıların kadın sorunlarına karşı çözüm odaklı yaklaşımlarının yer alacağı Her Ses Bir Nefes Sergisi, TEKSEM oyuncuları tarafından sahnelenecek “Komşuluk Bizde Kalsın” oyunuyla Türkiye’yi dolaşmaya hazırlanıyor.

Meme kanserinde erken teşhisin öneminin anlatıldığı oyunda, kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için 6 yıldan bu yana gerçekleştirilen Her Ses Bir Nefes projesinden mesajlar da entegre ediliyor.

Kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için Polisan Boya’nın katkılarıyla düzenlenen “Her Ses Bir Nefes” sosyal sorumluluk projesi altıncı yılında farklı bir konseptte gerçekleştiriliyor.

Kadın sorunlarına dur demek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için objektif karşısına geçen kadın ve erkek sanatçıların fotoğraflarıyla oluşan Her Ses Bir Nefes 6 Sergisi, Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM) oyuncuları tarafından sahnelenecek “Komşuluk Bizde Kalsın” oyunuyla Türkiye’yi dolaşmaya hazırlanıyor.

Meme kanserinde erken teşhisin öneminin anlatıldığı oyunda, kadın sorunlarına dikkat çekmek, şiddetin olmadığı, sevgi ve şefkatle kurulu bir dünya için 6 yıldan bu yana gerçekleştirilen Her Ses Bir Nefes projesinden mesajlar da entegre ediliyor.

Kadına yönelik şiddet son bulmalı!

“Her Ses Bir Nefes 6” projesi kapsamında düzenlenecek olan fotoğraf sergisi, tüm Türkiye’de özellikle kadınların maruz kaldığı sorunlara karşı dikkat çekmeyi amaçlıyor. Bir yıl boyunca Türkiye’nin pek çok ilini dolaşacak olan sergi, kadın sorunlarına dikkati çekerken, özellikle aile içi şiddete sessiz kalmamak gerektiğinin altını çiziyor.

Her Ses Bir Nefes Sergisi 6 ve Komşuluk Bizde Kalsın oyunu, Ankara, Bursa, İzmir, Trabzon, Elazığ’da tekrarlanacak.

Her Ses Bir Nefes 6 Sergisi

Polisan Boya’nın katkılarıyla gerçekleştirilen fotoğraf sergisinde, müzik, sinema, tiyatro dünyasından sanatçılar Ali Poyrazoğlu, Altan Erkekli, Ayda Aksel, Aydan Şener, Aylin Kabasakal, Bekir Aksoy, Deniz Özerman, Derya Alabora, Durul Bazan, İrfan Kangı, Lale Mansur, Oya Aydoğan, Süeda Çil, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın ile TEKSEM oyuncuları Banu Koçak, Can Girgin, Cansu Ahu Bancıoğlu, Duygu Aydın, Ege Ebcin, G. Can Yıldırım, Gamze Elibol, Melike Katırcı, Murat Kanan, Turgut Yavuz, Yaşar Ayvacı yer aldılar.

Her Ses Bir Nefes 6’nın proje tasarımı ve sanat yönetmenliğini Kenan Bahadır Derre üstlendi. Fotoğraflar da Hakan Yüksel (StudioH2O) tarafından çekildi.

Komşuluk Bizde Kalsın Oyunu

Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nce (TEKSEM) sahnelenen Komşuluk Bizde Kalsın oyununda, kadınlar için önemli bir sağlık sorunu olan meme kanserinde erken teşhisin önemi vurgulanıyor.

Müzikleri Feridun Düzağaç, Nazan Öncel, Nil Karaibrahimgil’in üstlendiği oyunda, meme kanserini atlatan kadınlar da misafir oyuncu olarak görev alıyor.

Eski İstanbul mahallesindeki komşuluk kültürünün anlatıldığı oyunda, sessiz sakin bir sokak olan Mutlu sokağı, meme kanseri için bilgilendirmeye gelen sağlık ekipleriyle hareketleniyor. Meme taramasından korkan kadınlar ne yapacağını şaşırırken, mahalle eski sakinliğinden birden kurtuluyor ve ortaya müzikal bir tiyatro oyunu çıkıyor.

TEKSEM Engelsiz Sanatçılar Merkezi

Türkiye’deki engellilerin imajını pozitif yönde değiştirmek için sanat çalışmaları yapan Türkiye Engelsizler Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (TEKSEM), engelli ve engelsiz profesyonel tiyatro oyuncularının katılımıyla gönüllülük üzerine 2002 yılında kuruldu. TEKSEM, 121 Engelli Kız çocuğun eğitim bursu için tiyatro oyunları sahneliyor.

Merkezin, sanat yönetmenliğini ve yazarlığını kendisi yapan Gamze Elibol, engelli bir sanatçı olmaktan mutluluk duyduğunu ve engelli insanlara yol göstermenin onun misyonu olduğunu belirterek, “Kendi tiyatrosunu kurup engelli, engelsiz tiyatro oyuncularıyla birlikte müzikal komedi oyunlar sergilemek için sanatın engel tanımadığını göstermek istiyoruz” dedi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT