İstanbul Design Week 5-9 Kasım Tarihlerinde Tepebaşı’nda Gerçekleşecek...

İstanbul Design Week 5-9 Kasım Tarihlerinde Tepebaşı’nda Gerçekleşecek...

Etkinlik Etkinlik Haberleri İstanbul Design Week 5-9 Kasım Tarihlerinde Tepebaşı’nda Gerçekleşecek...

İDW 2014, Islamopolitan ve Berlin Design Selection’ın yanı sıra konferanslara ve ulusal sergilere de ev sahipliği yapıyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 5, 2014

İstanbul Design Week 2014 tasarım sergileri, konferanslar, atölye çalışmaları ve dünyanın dört bir yanından gelen önemli tasarımcıların katılımıyla 5-9 Kasım 2014 tarihleri arasında yeni mekanı Tepebaşı’nda gerçekleşiyor. İDW 2014 dünyanın başlıca tasarım sergileri, “Yaratıcı Sezon” konseptiyle hazırlanan tasarım projeleri, özel projeler, modern sanat ve video sanat sergileriyle şehre yerleştirilecek enstelasyonlarla sonbahara iz bırakmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz yıl tasarımcılar için düzenlenen en büyük etkinlik olan Design Miami’de ilk kez görücüye çıkan ve klasik Alman tasarım geleneğini yansıtan Berlin Design Selection sergisi bu kez İstanbul Design Week’te izlenebilecek. Antik el sanatları ve çağdaş kombinasyonlarıyla yeniden yorumlanan gündelik eşyaları, lüks ve kalıcı değerlere dönüştürülmesini izleyicileriyle paylaşan sergi, İstanbulluların da ilgisini çekecek gibi görünüyor.

İDW’in bir diğer iddialı sergisi de Islamopolitan… Diğer bir deyişle Islam & Cosmopolitan sergisi İslam mimarisinin kendine özgü stilinden esinlenen tasarımcıların eserlerini bir araya getirirken, geleceği özgün bir bakışla yeniden yorumluyor. Bu serginin küratörlüğünü ünlü tasarımcı Khalid Shafar yapıyor.

İstanbul Design Week’e damgasını vuracak olan bir diğer etkinlikse Taze Tasarım adıyla sunuluyor. Proje, Türk tasarımcıları uluslararası yaratıcı endüstri ve tasarım camiası ile buluştururken, ünlü Türk fotoğrafçı Sıtkı Kösemen’in çektiği portreler ve portreleri çekilen Türkiye’nin ünlü tasarımcılarının bu fotoğraflar için yarattığı Çerçeveler, ziyaretçiler için görsel bir şölene imza atıyor. Ayrıca İDW 2014, Beyoğlu’nun çeşitli noktalarına yerleştirilecek enstallasyonlarla şehrin havası değiştirecek.

Artık İstanbul Design Week’te gelenekselleşen “Tasarım ve Kent” temasının işlendiği sergide endüstriyel tasarım, teknoloji ve mimari alanında faaliyet gösteren firma ve tasarımcıların yeni ürünleri, özel projeler ve 2014 trendleri izleyicisiyle buluşuyor. Günlük kullanıma dair ve geleceğin tasarımları farklı bir bakış açısıyla sunan sergi, İDW’in en iddialı çalışmaları arasında gösteriliyor.

Ayrıca İDW 2014 kapsamında Asif Khan, Islamopolitan: Islam & Cosmopolitan sergisinin küratörleri tasarımcı Khalid Shafar ve sanat & tasarım danışmanı Giuseppe Moscatello, Almanya’nın önemli uluslararası tasarım yarışması Green Product Design’nin CEO’su, Berlinli tasarım stüdyolarından Berlinord ve Hillsideout baş tasarımcıları 7 Kasım 2014’te düzenlenecek konferanslarda İstanbullularla buluşuyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT