Jr, Dünya Çapında Büyük Ses Getiren “The Wrinkles Of The City” Projesinin Son Ayağı İçin İstanbul’da!

Jr, Dünya Çapında Büyük Ses Getiren “The Wrinkles Of The City” Projesinin Son Ayağı İçin İstanbul’da!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Jr, Dünya Çapında Büyük Ses Getiren “The Wrinkles Of The City” Projesinin Son Ayağı İçin İstanbul’da!

IST. Festival kapsamında ilk kez İstanbul’a gelen ve projenin son ayağını İstanbul olarak belirleyen JR, 2015 senesinde hayata geçireceği proje için çalışmalara başladı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 21, 2014

ISTANBUL’74’ün her yıl düzenlediği Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-IST. Festival (Istancool) ile ilk kez İstanbul’a gelen son yılların en merak edilen Ted Prize ödüllü sokak sanatçısı ve fotoğrafçı JR, dünya çapında büyük ses getiren “Wrinkles of the City” projesini; Los Angeles, Cartagena, Şangay, La Havana ve Berlin’den sonra İstanbul’da gerçekleştirecek. IST. Festival kapsamında ilk kez İstanbul’a gelen ve projenin son ayağını İstanbul olarak belirleyen JR, 2015 senesinde hayata geçireceği proje için çalışmalara başladı.

Kapanış Şehri: İSTANBUL

“The Wrinkles of the City” şimdiye kadar Cartagena, İspanya (2008), Şangay, Çin (2010), Los Angeles, USA (2011), ve Havana, Küba’da gerçekleştirildi. Proje kapsamında İstanbul sokakları JR’ın işleriyle buluşacak ve projenin her aşaması kaydedilerek bir film haline getirilecek.

Uluslararası Sanat ve Kültür Festivali-ISTANCOOL her sene olduğu gibi bu sene de İstanbul’un dünya çapında projelerde rol almasında öncü oldu. İçinde bulunduğumuz dönemin en etkili isimlerini İstanbul’a getiren ve onları Türkiye'deki yaratıcı dünya ile buluşturarak, bir köprü kuran festival, ülkemizin tanıtımında büyük rol oynuyor.

“The Wrinkles of the City” Hakkında
Prestijli TED (Yaymaya Değer Fikirler) Ödülü’ne layık görülen ünlü sanatçı JR tarafından dünyanın çeşitli şehirlerinde gerçekleştirilen “The Wrinkles of the City” özel bir tarihe sahip şehirlerin dahil edildiği dünya çapında bir sanat projesi olarak tanınmaktadır. Proje, gerçekleştirdiği şehirlerde yaşayan yaşlı halkın portre fotoğraflarını, dev ölçeklerde kamu alanlarına taşıyarak, yaşlanma sürecini ve bu sürecin hem insanların hem de şehrin kimlik anlayışını nasıl etkilediğini samimi ve etkili bir şekilde anlatmaktadır.

JR Hakkında
İşlerini serbestçe dünyanın dört bir yanındaki sokaklarda sergilediği için dünyanın en büyük sanat galerisinin sahibi olarak tanımlanan ünlü Fransız sanatçı JR, sokaklarda sergilenen işlerinin çarpıcılığıyla, tipik bir sanatsever veya müze ziyaretçisi olmayan kişilere de ulaşabilmektedir.
İlk kez Paris’in banliyölerinde yayılan sokak sanatı akımının en güçlü ismi olarak kabul edilen JR, bugüne kadar gerçekleştirdiği her projede, şehirleri oyun sahnesine, o şehirde yaşayan sıradan bireyleri de oyunculara dönüştürerek, tüm dünyanın dikkatini o sırada çalıştığı şehre yönlendirebilmeyi başarmıştır.
Bu bakış açısıyla JR’ın, dünyadaki problemler ve yaşanan acılar için farkındalık yaratan aktivist sanatı, gerçekleştirildiği ülkeler ve ele aldığı konulara dikkat çekerek her zaman dünyadaki medyanın ve sanat otoritelerinin ilgi odağı olmuştur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT