Karikatürün Oscar’ları 36. Kez Sahiplerini Buldu

Karikatürün Oscar’ları 36. Kez Sahiplerini Buldu

Etkinlik Etkinlik Haberleri Karikatürün Oscar’ları 36. Kez Sahiplerini Buldu

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması” sonuçlandı.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 12, 2019

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri özgür bir düşünce platformunda buluşturan “Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması” sonuçlandı. İstanbul’da bir araya gelen karikatür ustaları, Agim Sulaj’ın (Arnavutluk) karikatürünü birincilik ödülüne layık gördü.

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen yarışmada, kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularını tüm çalışmalarında ön plana çıkartan Aydın Doğan Vakfı, geçen sene olduğu gibi “Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” başlığıyla bir de Özel Ödül verdi.

Aydın Doğan Vakfı’nın, toplumlararası uzlaşmayı, sevgiyi, dostluğu, özgürlüğü ve barışı karikatür ile yayma hedefiyle 36’ncısını düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yılki kazananları, Hilton Bosphorus’ta gerçekleşen Seçici Kurul Toplantısı ile belirlendi.

Dünyanın dört bir yanından, gündeme ışık tutan eserlerin yarıştığı, otoritelerce “karikatür dünyasının Oscar’ı” olarak nitelendirilen serbest konulu Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın 36’ncısına, 63 ülkeden 583 sanatçı 2.172 karikatürle katıldı. Ön elemeden geçen 33 ülkeden 118 sanatçının 165 karikatürü, Uluslararası Seçici Kurul tarafından değerlendirildi.

Dünya çapında ün kazanmış değerli karikatür ustaları ve sanatçıların seçici kurul üyeliği yaptığı, bugüne kadar 137 ülkeden 8.800’ü aşkın sanatçının 85.000 civarında eserinin katıldığı yarışmanın seçici kuruluna bu yıl Selçuk Demirel başkanlık yaptı ve seçici kurulda Anita Kunz (Kanada), Ercan Akyol, Jaume Capdevila KAP (İspanya), Latif Demirci, Peter Ruge (Almanya), Piyale Madra, Tan Oral ve Yoshiaki Yokota (Japonya) yer aldı.

“Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” Özel Ödülü
Tüm çalışmalarında kız çocuklarının eğitimi, güçlenmesi ve cinsiyet eşitliği konularına özel vurgu yapan Aydın Doğan Vakfı'nın düzenlediği yarışmada, bu yıl yine "Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar” teması altında özel ödül verildi. Özel Ödülün sahibi, Türkiye’den Ömer Çam oldu.

36. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Kazananları
Seçici Kurul, bu seneki yarışmada Agim Sulaj’ı (Arnavutluk) birinciliğe layık gördü. İkinci İran’dan Shahrokh Heidari, üçüncü ise Hırvatistan’dan Mojmir Mihatov oldu.

Seçici Kurul ayrıca; Ahmet Öztürklevent (Türkiye), Alberto Morales Ajubel (İspanya) ve Hicabi Demirci’yi (Türkiye) Başarı Ödülü’ne değer gördü.

Yarışmada birincilik ödülü ve özel ödül kazanan sanatçılar 8.000’er ABD doları, ikincilik ödülü kazanan sanatçı 3.500 ABD doları ve üçüncülük ödülü kazanan sanatçı 1.500 ABD doları ile ödüllendirilecek. Başarı Ödülü kazanan üç sanatçı ise 500’er ABD dolarının sahibi olacak.

Dereceye giren tüm sanatçıların ödülleri ve başarılarını simgeleyen heykelleri Haziran ayında İstanbul’da gerçekleşecek törenle takdim edilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT