Kitap Vakfı, Kitap Ağacı Dikecek

Kitap Vakfı, Kitap Ağacı Dikecek

Etkinlik Etkinlik Haberleri Kitap Vakfı, Kitap Ağacı Dikecek

Her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar gününü ‘Kitap Hediye Günü’ olarak ilan eden ‘Herkese Kitap Vakfı’; 17 Nisan’da MiniaTurk ve Ulus Sanatçılar Parkı’na Kitap Ağacı dikecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nisan 13, 2016

17 Nisan’da Daha Çok Kitap Okunsun Diye, ‘Benden Sana’ Kitap Hediye

Her yılın Nisan ayının üçüncü Pazar gününü ‘Kitap Hediye Günü’ olarak ilan eden ‘Herkese Kitap Vakfı’; 17 Nisan’da MiniaTurk ve Ulus Sanatçılar Parkı’na Kitap Ağacı dikecek.

"Okuyan Türkiye İçin, Herkese Her Yerde Kitap" sloganı ile yola çıkan ve Türkiye'de kitap okumayı sevdirmek, yaygınlaştırmak ve kitaba ihtiyacı olanlara kitaba ulaşma imkanı sağlamak için çalışan Herkese Kitap Vakfı, Nisan ayının üçüncü Pazar gününü insanların birbirine kitap hediye ettiği ‘Kitap Hediye Günü’ ilan etti. Bu yıl 17 Nisan’a denk gelen bu özel günde sabah Sütlüce Miniaturk’te, öğleden sonra Herkese Kitap Vakfı Başkanı Bülent Şenver, Yönetim Kurulu üyeleri Yosun Güreli, Seda Yazıcı Arbatlı, Simla Türker Bayazıt ve Neşe Erberk gibi isimlerin katılımıyla Etiler Sanatçılar Parkı’na sembolik bir ‘Kitap Ağacı’ fidanı dikilecek.

Kurulduğu günden bu yana yaptığı gönüllü çalışmalarla, ‘toplumun kitap okuma oranını artırmak ve daha fazla insanı kitapla buluşturmayı’ hedefleyen Herkese Kitap Vakfı, insanların birbirlerine kitap hediye etmesini sağlamak, hediye vermenin ve almanın mutluluğunu insanlara yaşatmak için dünyada bir ilk olan ‘Kitap Hediye Günü’ organizasyonunu başlattı. Vakfın amacı, bu yıl 17 Nisan Pazar günü kutlanacak olan Kitap Hediye Günü’nde, herkesin tanıdığı veya tanımadığı birine, “Benden Sana” diyerek kitap hediye etmesi. Türkiye’de ihtiyacı olan herkesin eşit şartlarda kitaba kavuşmalarını sağlamayı kendine amaç edinen "Herkese Kitap Vakfı", "Benden Sana" projesiyle kitap okuma alışkanlığını yaygınlaştırmak istiyor.

17 Nisan’da Sütlüce Miniatürk ve Etiler Sanatçılar Parkı’nda

Lansman toplantısında konuşan Herkese Kitap Vakfı Kurucu Genel Başkanı Bülent Şenver konuyla ilgili, "Vakfımız her sene Nisan ayının üçüncü haftasında, insanların birbirlerine kitap hediye etme alışkanlığını kazanması amacıyla ‘Kitap Hediye Günü’ organizasyonunu başlatıyor. Dünya’da bir ilk olan bu uygulama, Türkiye’de bu yıl 17 Nisan Pazar günü kutlanacak. Kitapseverlerin tanıdıkları veya tanımadıkları kişilere "Benden Sana" diyerek bir kitap hediye etmeleri istiyoruz. Bu yıl 17 Nisan Pazar günü Sütlüce Miniatürk ve Etiler-Alkent Sanatçılar Parkı'nda çeşitli aktivitelerle renklenecek olan bu eğlenceli kitap şenliğine herkesi bekliyoruz" dedi.

Kitap Vakfı’nın İstanbul Sütlüce Miniatürk Parkı’nda Kültür A.Ş. Başkanı Nevzat Kütük ve Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Metin Celal Zeytinoğlu’nun da katılacağı “Kitap Ağacı Dikim Töreni” saat 12:00 de yapılacak. Mevcut bir ağacın dallarına kitaplar meyve gibi asılıp ağaç kitaplarla süslenecek. Miniatürk ziyaretçilerine çok sayıda kitap hediye edilecek. Saat 13.00’te ise Etiler Sanatçılar Parkı’nda çocuklarla “Kitap Şenliği” yapılacak.

www.herkesekitapvakfi.org

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT