Konstantiniyye’den İstanbul’a Fotoğraf Sergisi Bosna Hersek’de

Konstantiniyye’den İstanbul’a Fotoğraf Sergisi Bosna Hersek’de

Etkinlik Etkinlik Haberleri Konstantiniyye’den İstanbul’a Fotoğraf Sergisi Bosna Hersek’de

Konstantiniyye’den İstanbul’a: 19. Yüzyıl ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları’’

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eylül 8, 2014

Pera Müzesi’nin yoğun ilgi gören “Konstantiniyye’den İstanbul’a” fotoğraf sergisi Bosna Hersek’de Boğaziçi rüzgarı estirecek;

Bosna Hersek Ulusal Galerisi 12 Eylül - 12 Ekim 2014

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, “Türkiye - Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyalogları” projesi kapsamında, Yunus Emre Enstitüsü ve İKASD İstanbul Kültürlerarası Sanat Diyalogları Derneği işbirliğiyle “Konstantiniyye’den İstanbul’a: 19. Yüzyıl ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları” sergisini 12 Eylül - 12 Ekim 2014 tarihleri arasında Bosna Hersek Ulusal Galerisi’nde düzenliyor.

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Fotoğraf Koleksiyonu’nundan derlenen ve Pera Müzesi’nde sergilendiği 2006 ve 2012 yıllarında sanatseverler tarafından büyük ilgi gören “Konstantiniyye’den İstanbul’a” fotoğraf sergileri bir devrin İstanbulu'nu eşsiz kıyıları, çarpıcı yapıları, gündelik hayatı ve ilginç kişilikleriyle gözler önüne seriyor.

Pera Müzesi tarafından Bosna Hersek Ulusal Galerisi’nde düzenlenen ve küratörlüğünü M. Sinan Genim’in yaptığı “Konstantiniyye’den İstanbul’a: 19. Yüzyıl ortalarından 20. Yüzyıla Boğaziçi Fotoğrafları” sergisinde, usta fotoğrafçılar James Robertson, Félice Beato, Pascal Sébah, Polycarpe Joaillier, Abdullah Biraderler, Guillame Breggren, Bogos Tarkulyan, Mihran İranyan ve Gülmez Biraderler, dönemin ağır ve zahmetli teknikleriyle çekilmiş fotoğraflarla İstanbul’un geçmişteki çehresini belgeliyor.

İKASD tarafından ‘’Türkiye - Bosna Hersek Kültürlerarası Sanat Diyalogları’’ çerçevesinde projelendirilerek, Bosna Hersek Ulusal Galerisi Umjetnicka Galerija BIH ev sahipliğinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Müdürlüğü, T.C. Dışişleri Bakanlığı, T.C. Saraybosna Büyükelçiliği, Bosna Hersek Federasyonu Kültür ve Spor Bakanlığı, Bosna Hersek Sivil İşler Bakanlığı, Saraybosna Novigrad Belediyesi, Art and Life Project ve Eastwest Center Saraybosna desteği ile gerçekleştirilen sergi 12 Ekim 2014 tarihine kadar Bosna Hersek’de ücretsiz olarak ziyarete açık kalacak.

Bosna Hersek Ulusal Galerisi
Zelenih beretki 8, Saraybosna, Bosna-Hersek
Salı - Cumartesi: 10:00 - 18:00

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT