Madrid, Tel Aviv ve İstanbul’dan Ortak Bir Çığlık: Va Vey La!

Madrid, Tel Aviv ve İstanbul’dan Ortak Bir Çığlık: Va Vey La!

Etkinlik Etkinlik Haberleri Madrid, Tel Aviv ve İstanbul’dan Ortak Bir Çığlık: Va Vey La!

Geçtiğimiz aylarda Madrid’te açılan iki serginin ardından Vaveyla, Mart’ta Tel Aviv durağıyla yoluna devam ediyor.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mart 8, 2016

Fotoğrafçı Elif Yardımcı’nın Mardin’den başlayıp Madrid’e uzanan kişisel hikayesi içinde hayata geçirdiği uluslararası fotoğraf projesi Vaveyla, İspanya durağının ardından Mart ayında İsrail’de sergilenecek.

Dünyanın çeşitli bölgelerinden kadınların flamenko aracılığıyla ifade ettiklerini izleyiciye aktaran Vaveyla Projesi de, tıpkı flamenkonun kendisi gibi göçebe, çok kültürlü ve çok duraklı... Bir kadın projesi olan sergi, önümüzdeki aylarda İstanbul’a da taşınacak.

İspanya’ya atfedilen, hatta “İspanyol dansı” olarak tanımlanan flamenko aslında, çingenelerden Arap Müslümanlara, İspanya Yahudileri’ne kadar pek çok farklı kültürü barındırıyor geçmişinde... Vaveyla fotoğraf projesi de Mardinli fotoğrafçı Elif Yardımcı’nın kendi yaşamından yola çıkarak kadın sorunları üzerinde düşünmeye başladığı bir zamanda, Madrid’te İran asıllı bir İspanyol Yahudisi olan, flamenko eğitmeni Soshi İsraeli ile tanışmasıyla ile başladı. Projeye hayat veren bu iki kadın, böylece tesadüfen de olsa, flamenkonun tarihini oluşturan kökenleri yeniden bir araya getirmiş oldular.

Projenin ilk ayağında Yardımcı, Soshi İsraeli’nin ve her biri hayatlarında dansla bir çıkış noktası bulmuş, çeşitli rollerden, sosyal statülerden ve yaş gruplarından 10 öğrencisinin flamenko ile ilişkisine tanıklık etti, çekimler yaptı. Kadınların dans ederken, ezberlenen estetik algılardan bağımsız var oluşlarını belgeleyen Yardımcı, dans eden kadınların duruşunda bir çığlığın gizlendiğini belirterek, projeye Orta Doğu’daki bir çok dilde “çığlık” anlamına gelen Vaveyla adını verdi.

Geçtiğimiz aylarda Madrid’te açılan iki serginin ardından Vaveyla, Mart’ta Tel Aviv durağıyla yoluna devam ediyor. 10 Mart – 10 Nisan tarihlerinde, Tel Aviv Cervantes Enstitüsü’nün ev sahipliği yapacağı sergide, dansla nefes alan Türkiyeli kadınlardan da fotoğraflar yer alacak. Her durağında biraz daha genişleyerek ilerleyen bu göçebe sergi, önümüzdeki aylarda daha fazla kadın hikayesi ile İstanbul’a gelmeye hazırlanıyor.

VA VEY LA!
Tel Aviv Cervantes Enstitüsü
10 Mart – 10 Nisan 2016

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT