Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağliği Festivali Başliyor

Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağliği Festivali Başliyor

Etkinlik Etkinlik Haberleri Naturel Beden Zihin ve Ruh Sağliği Festivali Başliyor

İstanbul Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi’nde 20-23 Kasım tarihleri arasında takip edilebilecek festivalin en özel etkinliklerinden biri ise dünyaca ünlü beden perküsyonu sanatçısı Tugay Başar tarafından gerçekleştirilecek.

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kasım 3, 2014

Herkes Susacak Bedenler Konuşacak!

Doğal ve sağlıklı yaşam tutkunlarını bir araya getiren ve bu yıl 15'inci yılında 29'uncu kez kapılarını açacak olan NATUREL Beden, Zihin ve Ruh Sağlığı Festivali birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak.

İstanbul Askeri Müze Harbiye Kültür Sitesi’nde 20-23 Kasım tarihleri arasında takip edilebilecek festivalin en özel etkinliklerinden biri ise dünyaca ünlü beden perküsyonu sanatçısı Tugay Başar tarafından gerçekleştirilecek. Kekeça adlı grubu ile dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen festivallerde ükemizi temsil eden Tugay Başar, 21 Kasım Cuma günü 'Sese Yol Açan Hareket'li sohbet başlığı altında bir etkinlik sahneleyecek. Beden perküsyonunu, "Kendin Kendini Çal" olarak özetleyen ve elleri, ayakları, tüm bedeni vurmalı çalgı gibi kullanarak müzik yapma olarak tarif eden sanatçı Tugay Başar, "Beden perküsyonu, bedenimizin ritim aracılığı ile hayatla karşılaşma alanıdır" diyor. Sanatçı Tugay Başar, Naturel 2014'te, içinde sohbet ve müzik de olan interaktif etkinlikte, beden perküsyonu ile anlatım tekniklerini paylaşacak.

Kum tanesi ile özdeşleşmek...
Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu'nun kurucusu dans sanatçısı Gülüm Pekcan ise Festival kapsamında 20 Kasım Perşembe günü 'Kum Saati' adlı bir interaktif gösteri gerçekleştirecek. Kum saatini sembolize eden şeffaf ve renkli kumaşlarla sahnelenen gösteride, zamanın kıymetini katılımcılara aktarmak için bir kum saatindeki kum taneleriyle özdeşleşmeleri amaçlanıyor. Dans sanatçısı Gülüm Pekcan Kum Saati gösterisini, "Yitip giden zamanın kıymetini bilmek, bir kum tanesi ile özdeşleşip kürenin bir yarısından diğer yarısına geçerken, 'zamanı boşuna mı harcadık, yoksa iyi değerlendirebildik mi' diye düşünmek" olarak özetliyor. Naturel Festivali'nde ayrıca 22 Kasım günü "Hafıza Geliştirmenin Mizah ve Psikoloji ile ilişkisi" konulu bir seminer verecek olan Bülent Oktay'ın karma karikatür sergisi ise festival süresince ziyaretçilere açık olacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT