Béa Johnson

Béa Johnson

Tarihler: 08 Mayıs 2018 Salı ~ 08 Mayıs 2018 Salı

Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 8, 2018 ~ May 8, 2018

İstanbul Fransız Kültür Merkezi ve İstanbul Uluslarası Edebiyat Festivali “Sıfır atık” isimli konferans için Béa Johnson’u ağırlıyor.

Béa Johnson ve ailesi, 2008'den bu yana çöpleri günlük hayatlarından çıkardılar. Yıllık atıkları bir litrelik kavanozda. Béa, blogu ve çok satan Zéro Déchet (Sıfır Atık) kitabı sayesinde, daha basit yaşayarak ve atıklarını radikal bir biçimde azaltarak ilham kaynağı olmuştur. 2011 yılında « Green Awards » ödülüne layık görülen Béa, uluslararası düzeyde üniversitelerde, iş komitelerinde, derneklerde, sempozyum ve fuarlarda söyleşilere katılarak medyanın ilgisini topluyor. New York Times, France2 haber bültenlerinde olmak üzere dünyanın dört bir yanında gazete ve televizyonlarda yer aldı. Tutkulu ve iyimser bir mizaca sahip olan Béa « Sıfır Atık » yaşam biçiminin dünyadaki sözcüsü Paris-Match dergisinin deyişiyle « Ekolojinin yeni mesihi » olmuştur.

Mizah ve enerjiyle yorumladığı görsel bir sunum ile Béa, parkuru boyunca karşılaştığı engelleri ve kabul gören çözümleri paylaşıyor. Sıfır Atık elde etmek için, 5 kuralın uygulanması için basit bir sistem sunuyor : Reddet, Azalt, Yeniden Kullan, Dönüştür ve Gübrele. Öğüt vermeden, yargılamadan, kendi hayat tarzı hakkında bilgilerini anlaşılır bir biçimde paylaşarak önyargıları kırıyor : Sıfır atığın iyi, daha sağlıklı olabileceğini, zaman ve para tasarrufu sağlayabileceğini ispatlıyor. Can sıkan bir konunun, herkes için erişilebilir olabileceğini gösteriyor.

Béa kendini tutku, dinamizm ve samimiyetle ifade ediyor. Evlerde uygulanabilir çözümlere, eşsiz bir bakış açısı sunuyor. Düzenlenen konferanslara katılan kitlelere farklı bir bakış açısı ve alışkanlıklarını değiştirmeye teşvik ediyor. Katılımcılar, sürdürülebilirlik konusunda az veya çok bilgili de olsalar akla gelmemiş yeni olasılıkları keşfedeceklerdir. Evlerine daha farklı fikirlerle dönecek ve bu ilgi çekici konferansa katılma fırsatını buldukları için kendilerini ayrıcalıklı hissedeceklerdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT